Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

In ce mai investim la bursa?

Duminica, 07 Iunie 2009, ora 15:34
1480 citiri
In ce mai investim la bursa?

Mai merita sa investim la bursa? Si daca da, care ar fi actiunile care ar mai putea aduce profituri pe termen mediu si lung? Intrebarile revin periodic pe buzele pasionatilor "jocului".

In ultimele luni sectorul farmaceutic este cel care a atras atentia investitorilor la Bursa de Valori Bucuresti, prin cresterile inregistrate de cotatiile companiilor listate.

"Sectorul farmaceutic va ramane unul foarte cautat de investitori in perioada urmatoare si probabil va fi domeniul de activitate care va obtine rezultate financiare peste media celorlalte sectoare de la BVB. Efectele crizei financiare au fost mai putin vizibile in rezultatele producatorilor de medicamente, situatie care este posibila si in trimestrele urmatoare", sunt de parere brokerii de la Intercapital Invest.

Pe de alta parte, in urmatoarele zile este de asteptat ca odata cu apropierea noului termen stabilit de Curtea Constitutionala, cu privire la constitutionalitatea legislatiei referitoare la pragul de detinere in cazul societatilor de investitii financiare, evolutia buna inregistrata de SIF-uri sa continue, iar volatilitatea cotatiilor sa creasca.

"Urmatorul nivel de rezistenta pe SIF-uri este situat la 18.500 puncte, o spargere a acestuia lasand liber drumul catre nivelul de rezistenta puternic de la 20.000 puncte, ce poate fi depasit pe termen scurt probabil numai in situatia unei decizii favorabile a Curtii Constitutionale. De asemenea, este de urmarit daca in cazul indicelui bursier BET-C vom putea consemna o depasire a nivelului de 2.200 puncte, ceea ce ar insemna o iesire din evolutia laterala din ultima luna", mai arata analistii citati.

Valoarea totala tranzactionata in saptamana care a trecut a fost mai mare cu 73,81% fata de saptamana anterioara, fiind de 138,53 milioane lei, din care o pondere de 10% este reprezentata de schimburile de actiuni realizate pe piata deal.

Lichiditatea la BVB a fost sustinuta in ultimele zile de titlurile SIF Oltenia si BRD-Groupe Societe Generale, acestea acumuland 15,89% si respectiv 21,69% din valoarea totala tranzactionata pe actiuni.

Cele cinci Societati de Investitii Financiare au insumat 43,16% din totalul schimburilor de la BVB, iar sectorul petrolier a reprezentat 13,27% din valoarea totala a tranzactiilor.

Saptamana trecuta s-au inregistrat tranzactii cu obligatiuni in valoare de 4,68 mil. lei, din care cea mai mare parte s-a inregistrat pe obligatiunile emise de Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#investitii bursa Bucuresti , #bursa
Comentarii
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
FITI VIGILENTI ! FITI INTELIGENTI ! NU VOTATI CU HOTII SI MINCINOSII DIN PD-L SI PSD !