Opinii: Securizarea minciunilor la BVB

Vineri, 01 Octombrie 2010, ora 15:56
1395 citiri
Opinii: Securizarea minciunilor la BVB
Foto: Orasul.ro

In loc sa fie preocupat de securizarea datelor confidentiale ale BVB, Consiliul Bursei se agita sa afle cum a ajuns in ziarul "Bursa" demisia lui Tepes, pe care acesta mintise ca nu si-a dat-o.

Este o preocupare laudabila, se arata intr-un comentariu al Bursa. M-am gandit sa contribui la elucidarea misterului si sa ii informez public pe membrii CB de unde avem demisia lui Daniel Tepes.

De la Daniel Tepes, domnilor. Domnul Daniel Tepes a conceput-o. Tepes a semnat-o.

De la domnia sa ne parvine.

E simplu.

Mai mult, Tepes a iesit in diminea-ta demisiei la televizor si a informat publicul ca a demisionat, desi BVB nu daduse un Comunicat ca s-a petrecut acest eveniment (ca societate listata, nu avea voie sa lase scurgerea de informatii in media, inainte sa asigure diseminarea informatiei in regim de egalitate a receptiei pentru toti investitorii, printr-un Comunicat oficial transmis prin sistemul BVB si catre intreaga presa).

Poate ca ar fi nimerit sa se preocupe Consiliul de incalcarea acestor proceduri de catre un membru al sau - domnul Tepes.

Actiunea BVB nu a fost suspendata de la tranzactionare intre orele 11:30 si 15:22, din ziua de 24.08.2010, intervalul in care, pe site-ul ziarului "Bursa", a aparut, intai, ca a demisionat si apoi, ca nu mai vrea sa demisioneze.

In tot timpul asta s-a tranzactionat. Poate ca si incalcarea asta a regulamentelor BVB ar trebui sa fie preocupanta.

Care sunt motivele presedintelui BVB Stere Farmache sa ingaduie un Comunicat BVB mincinos, care nu informeaza asupra faptului ca Tepes si-a dat demisia, este inca o problema care s-ar putea dovedi utila, ca ocupatie.

O alta preocupare a Consiliului ar fi, poate, nimerita in privinta felului in care demisia a fost retrasa, de pilda, sa-si puna intrebarea: "Care este procedura regulamentara pentru retragerea unei demisii?".

De exemplu, ar trebui sa-ti inregistrezi o cerere sa fie anulata demisia depusa, sau este suficient sa treci pe formularul demisiei un inscris olograf "M-am raz-gandit!"?

Pentru ca daca Tepes a folosit a doua cale (si la Regis-tratura BVB nu este depusa o cerere de anulare a demisiei) atunci pare ca el func-tioneaza ca membru in Consiliul Bursei, fara sa mai fie membru in Consiliu, dintr-un motiv mult mai putin sofisticat decat ca s-ar fi incalcat legea.

Pur si simplu, razgandirea sa nu are statut de act oficial, ci statut de "zvon". Singurul act inregistrat corect procedural este demisia.

Deci, in loc sa se gandeasca sa cheme procuratura si politia sa cerceteze cum de actul public al demisiei a ajuns la public, Consiliul Bursei ar trebui sa se preocupe de ceea ce ar putea gasi Procuratura la Bursa de Valori Bucuresti, in cursul cercetarilor pe care, eventual, i le-ar cere.

Cu manutele lor...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Bursa Valori Bucuresti, #Stere Farmache BVB , #bursa
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Piata de gogosi si langosi in cautare de fraieri cu bani inregistreaza noi... succesuri.