Petrom poate determina evolutia buna pe termen lung a actiunilor FP - BCR

Joi, 27 Ianuarie 2011, ora 20:06
1575 citiri
Petrom poate determina evolutia buna pe termen lung a actiunilor FP - BCR
Foto: Arhiva

Evolutia buna a Petrom sprijina evaluarea Fondului Proprietatea pe termen lung, in timp ce marii producatori de energie electrica i-ar putea dauna, potrivit unei analize a Bancii Comerciale Romane.

"Politicile guvernamentale arbitrare care vizeaza pastrarea preturilor administrate sub control, au afectat puternic rentabilitatea unor astfel de companii cheie. Sectorul de producere a energiei electrice pare a fi intr-un moment de cotitura delicat, iar evolutiile din acest domeniu influenteaza in mod decisiv sentimentul de piata al investitorilor fata de actiunea FP", se arata in analiza BCR, remisa Ziare.com.

Potrivit analistilor bancii, valoarea neta justa a activelor per actiune este de 1,03 lei. Pretul tinta a fost calculat la 0,72 lei/actiune, cu recomandare de acumulare a actiunii, lucru ce tine cont de profilul de risc al tarii si de punctele slabe ale portofoliului Fondului Proprietatea.

Pretul de referinta poate urca, in eventualitatea unor dovezi concrete de imbunatatire a initiativelor guvernamentale in ceea ce priveste companiile strategice din portofoliu, noteaza specialistii de la BCR.

"Pe de alta parte, investitorii care au achizitionat actiuni pe piata gri vor limita potentialul de crestere pe termen scurt, avand in vedere dorinta lor de a-si marca profiturile", se arata in raport.

In cazul in care principalele participatii necotate, precum Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz nu sunt listate, este dificil de imaginat ca pretul de referinta per actiune ar putea depasi pragul psihologic de 1 lei/titlu, mai arata BCR.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#analiza Fondul Proprietatea, #BCR pret tinta FP, #pret tinta actiuni FP , #bursa
Comentarii
Poza LORENZON
LORENZON
rank 1
Rentabilitatea, lipsită de moralitate, declanșează, mai devreme sau mai târziu,