Prognoza sumbra pentru 2016: Vindeti tot! Petrolul va ajunge la 16 dolari pe baril, bursele se vor prabusi

Marti, 12 Ianuarie 2016, ora 20:54
26819 citiri
Prognoza sumbra pentru 2016: Vindeti tot! Petrolul va ajunge la 16 dolari pe baril, bursele se vor prabusi
Foto: RBS

Royal Bank of Scotland (RBS) a avertizat ca 2016 va fi "un an cataclismic", marcat de evenimente precum prabusirea burselor si de scaderi importante ale pretului petrolului.

Institutia financiara si-a sfatuit clientii, intr-o nota remisa de curand, sa se axeze pe obligatiuni, informeaza The Guardian.

Acest an va fi marcat de o scadere a burselor cu pana la 20%, in timp ce petrolul va ajunge la 16 dolari pe baril, sustin economistii bancii.

"Vindeti tot cu exceptia obligatiunilor cu rating mare. Intr-un hol aglomerat, caile de iesire devin tot mai stramte", se arata in analiza RBS.

Pietele financiare simt deja o presiune in crestere dupa rezultatele economice dezamagitoare inregistrate de China. In prezent, indicele FTSE 100, care cuprinde activele celor mai mari companii listate pe bursa londoneza, a avut cel mai prost inceput de an din 2000 incoace. In SUA, Dow Jones a inregistrat un record negativ al tuturor timpurilor.

Pe de alta parte, pretul petrolului a inceput 2016 cu stangul. Pe fondul supraproductiei si tensiunilor dintre Iran si Arabia Saudita, tari producatoare de "aur negru", cotatia a ajuns la 31,18 dolari pe baril, inregistrand astfel cel mai scazut nivel din aprilie 2004.

Investitorii se tem de semnalele tot mai puternice care arata o incetinire a economiei Chinei, dar si de o depreciere a yuanului.

"Ceea ce se intampla acum in China reprezinta o corectie, iar situatia va evolua ca un bulgare de zapada. Actiunile si creditarea au devenit periculoase. Nu am ajuns inca la termenii principiului Goldilocks (care afirma ca ceva trebuie sa se incadreze in anumite limite, nu sa atinga extremele - n.red.) ", a explicat Andrew Roberts, seful departamentului de credite al Royal Bank of Scotland.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
#RBS previziuni 2016, #previziuni 2016, #previziuni economie 2016 , #bursa
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Scump, Doamnă, scump! Și când știi că toată lumea-l produce cu 4 $
Poza Mos bazil
Mos bazil
rank 5