Transelectrica a avut succes pe Bursa: Investitorii au subscris peste 130% din actiuni

Marti, 27 Martie 2012, ora 17:21
2431 citiri
Transelectrica a avut succes pe Bursa: Investitorii au subscris peste 130% din actiuni
Foto: Arhiva

Oferta secundara pentru un pachet de 15 procente din societatea Transelectrica din actiunile detinute de stat a fost un adevarat succes, subscrierile ajungand la 133,86 la suta, potrivit datelor de pe Bursa de Valori Bucuresti.

Astfel, statul a vandut integral pachetul vizat, fiind un inceput bun pentru programul de vanzari prin bursa a unor pachete minoritare ale unor companii de stat, agreat in cadrul acordului Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala.

Investitorii mici au subscris 258,74 la suta din actiunile oferite lor (10 procente din total), preturile variind intre 14,90 si 19,20 lei/titlu (acesta fiind si intervalul admis).

In acelasi timp, investitorii mari, carora li s-au pus la dispozitie 90 la suta din totalul actiunilor, au subscris 120,01 la suta, pretul maxim atins fiind de 16,10 lei/unitate.

Pretul de executie va fi anuntat in cursul zilei de joi, urmand a fi stabilit dupa insumarea ordinelor de cumparare in ordinea descrescatoare, pana ofertele investitorilor echivaleaza cu numarul total al actiunilor scoase la vanzare, anume 10.995.472.

Perioada de derulare a ofertei a fost intre 14 martie si 27 martie, ora 17.00, iar sindicatul de intermediere a fost alcatuit din Banca Comerciala Romana, Intercapital Invest si Swiss Capital.

La sfarsitul anului trecut, statul detinea, prin Ministerul Economiei, 73,69 la suta din companie, urmat de Fondul Proprietatea, cu 13,5 la suta, si alti actionari, cu 12,81%.

In acest an, statul roman ar trebui sa mai organizeze astfel de oferte pe Bursa de Valori Bucuresti pentru mai multe companii de stat, printre care Transgaz, Oltchim, Hidroelectrica, Nuclearelectrica sau Romgaz.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#subscriere actiuni Transelectrica, #succes oferta secundara Transelectrica, #vanzare pachet stat Transelectrica , #bursa