Vezi cine va intermedia listarea Hidroelectrica

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 22:56
1577 citiri
Vezi cine va intermedia listarea Hidroelectrica
Foto: Arhiva

Consortiul BRD (lider de consortiu)-Citigroup-Societe Generale-Intercapital Invest va intermedia listarea Hidroelectrica la Bursa, operatiune prin care compania vrea sa vanda un pachet de 10% din actiuni, emise printr-o majorare de capital, au declarat pentru Mediafax surse din piata de capital.

Consortiul castigator a obtinut 97 de puncte pentru oferta tehnica, cerand un comision de 0,88% din valoarea actiunilor vandute.

Sindicatul concurent, UniCredit CA-IB Securities (lider de consortiu)-Goldman Sachs-Unicredit Bank-Erste Group-BCR si BT Securities, a primit 96 puncte la oferta tehnica, iar comisionul cerut a fost de 1,39%.

Ofertele au fost depuse de cele doua consortii la inceputul lunii martie si au o valabilitate de patru luni de la data deschiderii.

Hidroelectrica este evaluata intre 2,8 miliarde euro si 3,9 miliarde euro, astfel ca oferta prin care compania va vinde pe bursa10% din actiuni ar fi cuprinsa intre 280 milioane euro si 390 milioane euro.

Goldman Sachs, Erste si BCR se ocupa in prezent, alaturi de Raiffeiesen Capital&Investment, de pregatirea ofertei de vanzare a 15% din actiunile Romgaz, pentru listarea companiei la BVB.

In acelasi timp, BCR, Erste si Intercapital Invest au fost imoplicate in oferta secundara prin care statul a vandut 15% din actiunile Transelectrica (TEL), pentru 164,7 milioane lei (37,6 milioane euro).

Totodata, BT Securities se va ocupa de oferta Transgaz impreunacu Raiffeisen Capital & Investment (RCI) si firma cehade brokeraj Wood& Co.

Listarea producatorului de electricitate Hidroelectrica a fost decisa de actionarii companiei la finalul lunii ianuarie, in AGA, dupa ce Guvernul a avizat inceperea procedurilor de cotare la Bursa a companiei. Executivul a decis in ianuarie initierea demersurilor pentru vanzarea cate unui pachet de 10% din actiunile Hidroelectrica, conform intelegerii cu Fondul Monetar International (FMI).

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#Hidroelectrica listare Bursa, #BRD Citigroup Intercapital Hidroelectrica , #bursa