Vrei sa investesti in cinci dintre cele mai mari companii ale lumii? Acum se poate si la BVB

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 14:18
2457 citiri
Vrei sa investesti in cinci dintre cele mai mari companii ale lumii? Acum se poate si la BVB

Tradeville va aduce cinci noi actiuni pe sistemul alternativ de tranzactionare (ATS) administrat de Bursa de Valori Bucuresti.

De asemenea, compania va renunta la calitatea de market maker (firma care accepta riscul de a detine un anumit numar de actiuni, de o anumita valoare, in scopul de a facilita tranzactionarea pentru clientii sai - n.red.) pentru alti cinci emitenti existenti, in jurul datei de 2 decembrie 2014, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Pe langa cele 27 actiuni deja existente in oferta ATS BVB, Tradeville va adauga urmatoarele cinci companii:

Alibaba - a avut cel mai mare IPO din istorie,

Deutsche Post - una dintre cele mai mari companii de curierat din lume,

Lufthansa - cea mai mare companie de transport aerian din Europa,

Continental - unul dintre cei mai mari producatori de anvelope din lume,

Commerzbank - a doua cea mai mare banca din Germania.

Alibaba, cea mai mare listare la bursa din istorie? Cum poti deveni actionar

"Aceste companii au fost selectate in functie de istoricul tranzactiilor pe sectoarele existente pe ATS, dar si pentru a completa oferta de industrii care nu se regasesc la BVB, precum operatori aeroportuari si curierat", se arata in comunicatul citat.

La ce actiuni a renuntat Tradeville

Totodata, Tradeville nu va mai fi market maker pentru actiunile Heineken, L'Oreal, Christian Dior, Danone si OMV, "ca urmare a unei analize atente a interesului investitorilor, reflectat de numarul scazut de tranzactii".

In perioada 21 octombrie 2014 - 3 decembrie 2014, "Tradeville va continua sa mentina doar ordine ferme de cumparare pentru minimum 100 de actiuni HEIA, CDI, OR, BN si respectiv minimum 1000 titluri OMV, pentru cel putin 70% din timpul unei sedinte de tranzactionare, la parametrii existenti".

Conform Codului BVB - operator de sistem, aceste titluri pot fi in continuare tranzactionate pe ATS.

"Schimbarile se datoreaza unei reasezari a activitatii de market-making, pentru a veni in intampinarea segmentelor de piata care prezinta cel mai mare interes pentru investitori. Mentinem astfel o orientare permanenta spre actiunile unor companii solide, cu o prezenta importanta la nivel international.

Ca urmare a corelarii specificatiilor tehnice si a efortului operational implicat de oferirea unei game variate de piete cu interesul manifestat de catre investitori, Tradeville va continua sa transpuna in oferta BVB companii din pietele din SUA si Germania", a declarat Victor Stanila, director comunicare, Tradeville.

In prezent, Tradeville activeaza ca market maker pentru 26 de companii: Apple, Google, Microsoft, Intel, Facebook, SAP, Merk, McDonald's, Coca-Cola, OMV, Heineken, Danone, L'Oreal, Christian Dior, JP Morgan Chase, Bank of America, Daimler, BMW, Visa, Allianz, Bayer, E.ON, Deutsche Telekom, Deutsche Bank, Adidas, Siemens.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#tranzactionare actiuni noi BVB, #Alibaba bursa Bucuresti , #bursa