Care sunt cele mai avantajoase carduri de credit

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 07:26
8411 citiri
Care sunt cele mai avantajoase carduri de credit
Foto: Arhiva

Cardul de cumparaturi a fost, in timpul crizei financiare, produsul cel mai intens promovat de institutiile de credit, intr-o incercare de a stimula creditarea, in conditiile in care numarul clientilor eligibili, dar si interesul populatiei pentru imprumuturi standard au scazut dramatic fata de perioada 2005-2008.

In general mai usor de accesat, cardul de credit se poate dovedi util in situatii ce impun cheltuieli neprevazute. Pe de alta parte, costurile aferente cardului de cumparaturi sunt mult mai ridicate comparativ cu cele ale creditelor. Evident, nivelul acestor costuri poate varia semnificativ de la un produs la altul.

Iata care sunt, in prezent, cardurile de credit cu cea mai scazuta dobanda la bancile din Romania:

Punct BRD, cu o linie de credit de pana la 20.000 de lei, are cea mai scazuta dobanda practicata de bancile locale pentru un card de credit, de 15,39%. Banca nu percepe comision la emiterea cardului, in schimb, lunar, se retine un comision de gestiune de 0,5 euro, echivalent in lei. DAE ajunge la 18,79%. Cardul de la BRD este prevazut cu o perioada de gratie de 60 de zile. Pentru fiecare leu cheltuit, posesorul primeste un punct de fidelitate, care poate fi folosit pentru alte cumparaturi.

Pentru cardul de credit Visa Smart oferit de Carpatica dobanda este de 15,9% (Robor 6 luni + 9,60%), iar DAE pentru un imprumut de 10.000 de lei, pe o perioada de un an, este de 24,65%. Valoarea totala platita este de 12.223 de lei, in conditiile in care banca percepe un comision de emitere card de 30 de lei si un comision de administrare anuala de 40 de lei. Cardul are o linie de credit in limita a maximum 10.000 de euro (in echivalent lei), dar nu mai mult de 6 venituri lunare nete obtinute de solicitant sau solicitant si sotul/sotia acestuia.

Dobanda pentru Credit card ING este de 17,30% (Robor 3 luni + marja), iar DAE ajunge la 20,22%. Banca nu percepe comisioane. Imprumutul este cuprins intre 500 si 50.000 de lei. Perioada de gratie oferita de banca este de pana la 45 de zile pentru platile efectuate la comercianti prin POS.

La CEC Bank dobanda pentru cardul de credit Mastercard este de 17,40% pe an (Robor 3 luni + 11,42%). Banca percepe un comision de administrare lunara de 2,50 lei. Perioada de gratie este de pana la 59 de zile calendaristice.

AlphaCard Visa Credit are o limita maxima de 3.500 de euro, echivalent in lei, sau trei venituri nete lunare. Dobanda aferenta imprumutului este de 18,5%. Taxa de emitere este de 20 de lei iar comisionul anual de administrare card ajunge la 25 de lei. Perioada de gratie este de pana la 55 de zile. DAE pentru o limita de credit aprobata in valoare de 15.000 de lei, daca intreaga suma este retrasa din prima zi si rambursata in 12 rate lunare egale, este de 20,74% iar suma totala rambursata este de 16.544,95 lei, potrivit calculelor bancii.

Cardul PowerCard BCR este prevazut cu o dobanda de 24,05% (Robor 3 luni + 19%), iar banca percepe in plus un comision de administrare anuala si un comision emitere card de cate 24 de lei. Perioada de gratie cu dobanda zero este de pana la 53 de zile. DAE pentru o linie de credit de 5.367 de lei, pe perioada de calcul 12 luni dobanda este de 24,05%.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#card credit, #imprumut, #banci, #dobanda carduri credit , #card