Ce cumpara romanii on-line si cati bani dau pe cumparaturi - studiu

Joi, 03 Iulie 2014, ora 20:20
4092 citiri
Ce cumpara romanii on-line si cati bani dau pe cumparaturi - studiu
Foto: Netopia

Cele mai cumparate produse online cu cardul in 2014 de catre romani au fost bilete de avion, gadget-uri si jocuri online.

Numarul romanilor care cumpara din mediul virtual si opteaza pentru modalitatile de plata online cu cardul, fie de pe desktop sau de pe telefoane smart, este in continua ascensiune, la fel si sumele achitate de clientii magazinelor online.

Conform datelor NETOPIA mobilPay, suma medie procesata online cu cardul de pe PC-uri si laptop-uri a crescut cu 20% in 2014, de la 150 lei anul trecut la 180 lei in prezent, conform comunicatului remis Ziare.com.

In acelasi timp, valoarea tranzactiei medii procesate de NETOPIA de pe smartphone-uri si tablete a crescut cu 5% in 2014 fata de 2013.

Romanii isi incep ziua online si au cele mai multe bloguri. Ce nu fac pe Internet

"Comertul electronic din Romania este deja o piata matura, cu jucatori puternici, competitivi si cu clienti din ce in ce mai sofisticati. Acest lucru nu poate decat sa ne bucure si sa ne motiveze si pe noi, procesatorii, in a asigura in continuare o platforma facila si sigura de tranzactionare pentru cumparatori si comercianti", declara Antonio Eram, CEO si fondator NETOPIA mobilPay.

Cele mai cumparate produse si servicii online de anul acesta, achitate online cu cardul de pe desktop-uri si laptop-uri sunt, in ordine, facturile la utilitati, biletele de avion si produsele IT&C, in timp ce platile de pe smartphone si tablete se indreapta catre jocuri online, fashion, beauty si gadget-uri.

Referitor la obiceiul si intervalul de cumparare, datele NETOPIA mobilPay arata ca majoritatea romanilor cumpara online in timpul saptamanii, de la birou.

Mai mult, cifrele arata nu numai ca oamenii tind sa cumpere de la birou, in intervalul orar 9:00-17:00, dar si ca cheltuie, in medie, de doua ori mai mult decat de acasa.

Conform reprezentantilor companiei, media tranzactiilor procesate in intervalul orar 9:00-17:00 este cu circa 40% mai mare decat media pe orele 18:00-22:00.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#cumparaturi online, #produse cumparate online, #ecommerce , #card