Ce e mai sigur - cardul sau cash-ul?

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 15:35
3713 citiri
Ce e mai sigur - cardul sau cash-ul?
Foto: vaduva.ro

Toti oamenii au cate un card bancar pe care isi primesc salariul sau cu ajutorul caruia platesc pe Internet. El ascunde si multe riscuri, de care e bine sa stii cum sa te feresti.

In cele mai multe cazuri sunt furate informatiile de pe aceste carduri. Hackerii vand si cumpara pe Internet aceste informatii, spune Robert Siciliano, expert in domeniu, citat de ABC News.

Prin aflarea informatiilor aflate pe banda magnetica a cardurilor, hotii fac comenzi de produse pe Internet sau prin telefon.

Este mai sigur online

Cei care se tem in privinta utilizarii cardurilor in mediul online nu au motive de ingrijorare. Specialistii ne asigura ca este mai sigur sa folosesti un card bancar pe Internet decat la magazin. Ei spun ca nu putem avea incredere nici in vanzatorii de la diferite magazine, care sunt tentati sa fure.

Cei care folosesc un card de credit pe Internet trebuie sa se asigure ca site-ul respectiv este unul sigur. Cea mai buna dovada a criptarii sale este adresa "https", in loc de obisnuita "http".

Ziaristii americani au intrat chiar intr-o locatie secreta aprtinand celor de Visa. Acesta este un loc in unde oamenii trec prin mai multe filtre de securitate chiar si decat la Casa Alba.

In timpul vacantelor, Visa proceseaza cam 8.000 de tranzactii pe secunda, facute la nivel global. De Craciun, se poate ajunge si la 11.000 de tranzactii pe secunda. Tot ce se plateste cu un card Visa trece pe aici. Cladirea poate rezista la cutremure puternice, la tornade si are un sistem propriu de alimentare cu apa. Nimeni nu poate intra inauntru, fara a i se citi amprentele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#card bancar bancomat cumparaturi, #craciun cadouri visa , #card
Comentarii