Legea prin care putem cere bani cash de pe card in magazine este valabila de azi, dar nu poate fi aplicata

Luni, 02 Ianuarie 2017, ora 13:47
25896 citiri
Legea prin care putem cere bani cash de pe card in magazine este valabila de azi, dar nu poate fi aplicata
Foto: Arhiva/Ziare.com

Asa-numita lege cashback, care permite clientilor care platesc cu cardul sa solicite pana la 200 de lei la casa, in magazinele cu cifra de afaceri de la 10.000 de euro, intra in vigoare de luni. Insa exista avertismente ca, in realitate, ea nu poate fi aplicata.

Potrivit acestei legi, clientii care stiu ca vor merge si in alt magazin unde nu pot plati cu cardul pot cere in centrul comercial unde il folosesc un "avans" de pana la 200 de lei cash, care le va fi retinut de pe cardul bancar. Astfel, vor avea bani lichizi la ei, fara a mai fi nevoie sa treaca pe la un bancomat.

Presedintele Asociatiei Distribuitorilor de Aparate Electronice Fiscale din Romania, Velin Ganev, avertizeaza insa ca e imposibil de pus in practica, potrivit Profit.ro: "In aceasta lege scrie ca avansul in numerar trebuie sa apara pe bonul fiscal. Noi am anuntat Ministerul Finantelor ca acest lucru este imposibil de aplicat la casele existente in piata, pentru ca aceste case au fost validate tehnic in 1999 si noi nu putem face o modificare software la ele pentru ca este interzis prin lege, adica nu poate fi trecut pe bonul fiscal.

In plus, legea nu are nici norme de aplicare, asa ca trebuie emisa o ordonanta de urgenta pentru amanare. Aceasta lege se poate aplica numai dupa ce se fac normele si se lamuresc multe aspecte din ea si trebuie corelata cu Legea caselor de marcat".

Acesta mai sustine ca legea a fost initiativa Parlamentului, fara a cere punctul de vedere al Ministerului Finantelor, motiv pentru care "Legea caselor de marcat merge intr-o directie, iar Legea cashback in alta directie".

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat in noiembrie legea prin care vom putea "scoate" bani de pe card de la casieriile magazinelor. Citeste mai multe despre aceasta lege.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#lege cashback, #lege cashback avans bani magazine, #lege cashback bani card magazine, #bani cash card magazine , #card
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Parlamentarii nostrii atoatestiutori in ingamfarea lor au mai comis
Poza MUCALITUL
MUCALITUL
rank 5