Prima banca occidentala care emite propriile carduri de credit in China

Marti, 21 August 2012, ora 11:27
1922 citiri
Prima banca occidentala care emite propriile carduri de credit in China
Foto: Bloomberg

Citigroup a devenit prima banca occidentala care emite carduri de credit in China fara co-branding cu o institutie financiara locala, in contextul in care guvernul chinez relaxeaza restrictiile pe piata.

Cardurile vor fi denominate in yuani sau dolari si vor putea fi utilizate oriunde in lume, au anuntat reprezentantii Citigroup, a treia cea mai mare banca americana in functie de valoarea activelor, informeaza Bloomberg.

China UnionPay, cea mai mare retea de plati electronice a Chinei, va procesa platile efectuate in China, in timp ce MasteCard si Visa vor administra cardurile utilizate in alte tari.

Piata cardurilor din China va depasi probabil piata americana pana in 2020, cu aproximativ 900 de milioane de clienti, potrivit unei prognoze emise de MasterCard in septembrie 2010.

MasterCard si Visa au obtinut sprijinul partial al judecatorilor Organizatiei Mondiale a Comertului pentru acuzatiile potrivit carora China restrictioneaza operatiunile celor doi procesatori de plati.

Ca urmare a taxelor interbancare si a restrictiilor privind comisioanele, emitentii au nevoie de cel putin 20 de milioane de carduri pentru a obtine profit in China, releva un sondaj realizat de PricewaterhouseCoopers LLP.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Citigroup carduri credit China, #carduri credit , #card