Ziare.com

Rusia strange cu usa Visa si MasterCard cu o taxa de securitate

Sambata, 14 Iunie 2014, ora 09:24

   

Rusia strange cu usa Visa si MasterCard cu o taxa de securitate
Conform noii legi semnate de presedintele Vladimir Putin privind sistemele de plati externe, companiile straine, precum Visa si MasterCard trebuie sa plateasca "o taxa de securitate" pentru a mai putea opera in Rusia.

Astfel, Banca Centrala a Rusiei a stabilit termenul limita de 31 octombrie 2014 pentru ca furnizorii de servicii de plati externe, inclusiv Visa si MasterCard, sa faca un depozit de securitate, potrivit PYMNTS.

Potrivit propunerilor aparute pe pagina de Internet a Bancii Centrale de la Moscova, furnizorii de servicii externe vor trebuie sa inceapa sa efectueze plati pentru taxa care ajunge la 3 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, companiile americane Visa si MasterCard ar putea reduce valoarea totala a taxei de securitate, in cazul in care isi vor muta centrele de procesare in Rusia, inainte de termenul limita.

Optiunea de baza care sa permita companiilor Visa si MasterCard sa continue sa functioneze in Rusia implica un parteneriat cu un sistem de plati local pentru a procesa tranzactiile.

In momentul de fata, niciunul dintre sistemele locale de plati nu ar putea achizitiona sau furniza sistemul 3D-secure.

Companiile americane Visa si MasterCard proceseaza impreuna 90% din platile realizate in Rusia.

Potrivit unei analize recente efectuate de catre Morgan Stanely, s-a calculat ca este neprofitabil atat pentru Visa, cat si pentru MasterCard sa mai continue sa opereze in Rusia.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1147 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

E clar ca blocarea a miliarde de dolari de catre Visa si MasterCard

in conturile rusilor, l-au infuriat pe Putin si a decis sa-si recupereze pagubele. A introdus o asa zisa taxa de securitate, pentru a forta Visa si MasterCard sa deblocheze sumele miliardarilor rusi.

 

Este neprofitabil.

Este neprofitabil sa mai opereze in Rusia.
Si totusi NU vor pleca.Nu se poate sa abandoneze o asemenea "piatza".Pe tacute si fara tam-tam vor interveni unde trebuie (nu in Rusia) ci undeva pe malurile Potomacului,s-o lase mai bland cu sankitziunile si business as usual.Nu $$$e poate sa pierdem piatza de dragul Ucrainei sau Crimeei.

 

mai există o metodă de presiune

Să plece. Dacă intr-adevăr ei operează 90% dintre plăți inseamnă că dacă inchid taraba ăia 90% rămin cu ochii in soare. Da, le dispar comisioanele, dar rușii o incalță mai rău - niet plăți online, revin la numerar și cumpărături doar de la magazinul din colț. Ceva imi spune că nu le va plăcea nici cumpărătorilor, nici vinzătorilor. Finanțele pierd TVA, taxe, accize. Ar fi albastră rău...

Iar Visa și MAstercard or să-și mute serverele in Rusia doar o dată cu Google. Adică la paștele cailor...

Vise man!

Chinezii au sisteme similare cu VISA si MASTERCARD si de-abia asteapta sa ocupe piatza ruseasca daca le fac loc americanii... Am ramas cu o viziune gresita despre importantza americii in lume... da acum 10 ani detineau tehnologii de care depindea toata planeta, si nu puteau fi inlocuiti de nimeni, erau intr-adevar de neinlocuit, dar acum... ce mai au unic? Poate armata dar si aia e facuta franjuri din cauza ca opinia publica americana nu mai sustine interventionismul mondial, deci degeaba este puternica.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor