Tichetele de masa, inlocuite cu carduri - care sunt avantajele

Marti, 15 Octombrie 2013, ora 17:19
3548 citiri
Tichetele de masa, inlocuite cu carduri - care sunt avantajele

Camera Deputatilor a adoptat marti propunerea legislativa privind introducerea tichetelor de masa in format electronic.

Potrivit proiectului initiat de parlamentarii Florin Iordache, Bogdan Ciuca, Marian Neacsu, Gabriel Vlase, Aurel Vladoiu si Ion Chelaru, tichetele de masa emise pe suport electronic nu permit efectuarea de operatiuni de retragere in numerar, sunt folosite numai pentru cumpararea produselor alimentare, fara tutun sau alcool, informeaza Mediafax, preluata de Ziarul de Iasi.

Unitatile emitente de tichete de masa pe suport electronic sau de hartie sunt obligate sa deschida conturi sau subconturi de plati distincte, prin care se vor derula sumele reprezentand incasarile si platile aferente valorii nominale a tichetelor de masa, astfel incat sa permita o evidenta clara a sumelor utilizate in temeiul contractelor incheiate cu angajatorii si unitatile de alimentatie publica, magazine alimentare, cantinele restaurant si bufetele.

"Cumparatorul va plati exact valoarea din magazin. Spre exemplu, daca valoarea tichetului de masa este de 10 lei, iar el cumara de 7 lei, i se ofereau alte produse pentru a ajunge la valoarea de 10 lei. Deci, diferenta de bani ramane pe card", a deputatul PSD Florin Iordache.

Legea permite un termen de trei luni pana la intrarea in vigoare a tichetelor de masa electronice si se poate opta si pentru tichete in format de hartie. In termen de trei luni, Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor vor elabora normele de aplicare a legii, se mai prevede in textul legislativ.

De asemenea, in magazine trebuie sa fie instalate POS-uri speciale pentru tichetele de masa electronice.

Camera Deputatilor este for decizional cu acest proiect. Senatul, prima camera sesizata, respinsese proiectul.

Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#tichete masa inlocuite card, #lege card masa , #card
Comentarii