Tranzactie de 21,2 miliarde de euro: Ce se intampla cu cardurile Visa

Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 15:17
6608 citiri
Tranzactie de 21,2 miliarde de euro: Ce se intampla cu cardurile Visa
Foto: Arhiva Ziare.com

Visa Inc a anuntat, luni, ca va prelua Visa Europa pentru a crea o singura companie, care sa opereze la nivel global.

Fuziunea mai trebuie aprobata de autoritati, insa ar trebui sa fie finalizata pana in al treilea trimestru fiscal din 2016.

Potrivit unui anunt al companiei remis Ziare.com, tranzactia valoreaza 21,2 miliarde de euro.

Ea include un avans de 16,5 miliarde de euro, in numerar si actiuni convertibile, dar si o posibila plata suplimentata de 4,7 miliarde de euro, la patru ani de la finalizarea acordului

Insa ce beneficii vor avea clientii de pe urma acestei decizii? Sursa citata arata ca europenii vor avea un acces mai mare la resursele companiei si vor beneficia de cele mai noi tehnologii, precum si de produse si servicii imbunatatite.

"La finalul anului fiscal 2015 existau mai mult de 500 de milioane de carduri Visa in Europa. Am procesat peste 18 miliarde de tranzactii anual, cu o valoare ce a depasit 1,5 trilioane de euro si avem parteneriate incheiate cu aproximativ 3.000 de institutii financiare din 38 de tari", se mai arata in informarea citata.

Visa Inc si Visa Europe, o asociere de banci europene cu peste 500 de milioane de carduri, faceau parte, pana in 2007, dintr-o retea globala detinuta de mai multe institutii financiare.

Cele mai multe divizii au fuzionat pentru a forma Visa Inc, care s-a listat in 2008, iar Visa Europe a devenit entitate separata, aminteste Reuters.

Profit pentru bancile care controleaza Visa

Dintre bancile europene care fac parte din actionariatul Visa Europe, Barclays va primi cei mai multi bani, adica 1,2 miliarde de euro. In total, peste 3.000 de companii vor profita probabil financiar de pe urma acordului.

In 2014, numarul de carduri Visa emise in Romania a crescut cu 2,6%, la 7,3 milioane de unitati.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#tranzactie Visa, #tranzactie carduri Visa , #card