Acuzatii de abuz si la GE Money

Marti, 10 August 2010, ora 15:19
1917 citiri
Acuzatii de abuz si la GE Money
Foto: bzi.ro

Cei care au luat credite de la banci pentru a-si cumpara case risca sa isi piarda locuintele, in cazul in care nu achita toate ratele la timp, prin tertipuri avocatesti. Este cazul unei familii din Iasi al carei apartament a fost scos la licitatie, chiar daca banca de la care luase creditul a fost data in judecata.

Mai precis, jurnalistii de la Buna ziua, Iasi! scriu despre cazul familiei Martolea, care a luat in 2006 un credit de 44,775 de euro de la Domenia Credit IFN SA Bucuresti. Intre timp, Domenia Credit a fost preluata de catre GE Money.

A fost cumparat un apartament, dar in al doilea an de rambursare, familia clientului a inceput sa aiba probleme in ceea ce priveste respectarea graficului de rambursare. Pe data de 24 septembrie 2009, un ofiter de credite de la banca a incercat sa ajunga la un consens cu clientii, pentru ca acestia din urma sa plateasca ratele la timp. Astfel, a adus un grafic de rambursare, prin care se facea o reesalonare a platii.

In fapt, acest grafic de rambursare era o notificare, in vederea executarii silite. Aceasta notificare de reziliere le punea in vedere clientilor sa achite suma de 1.573 euro, in maxim 30 zile, in caz contrar va fi executat apartamentul. Pentru ca nu a stiut de acea notificare, clientul sustine ca s-a trezit cu executorul la usa si ca trebuie sa plateasca cheltuieli de executare in valoare de 6.000 euro.

"Este drept ca noi am fost de mai multe ori in intarziere cu plata ratelor, insa de fiecare data am acceptat sa platim penalizarile pe care le-au vrut ei. Ei ne mareau rata de la o luna la alta, insa nu am avut nici o problema cu acest lucru. Am vrut sa platim totul, insa, la un moment dat, nu ne-au mai lasat. In perioada in care era deja inceputa executarea, noi plateam ratele si puteau sa ne anunte ca suntem in executare si ca nu mai putem baga banii in cont, in aceasta perioada", a sustinut Manuel Martolea.

In momentul care a vazut ca banca vrea sa-i scoata apartamentul la vanzare pe ascuns, familia Martolea s-a adresat instantei de judecata, numai ca, din luna februarie pana in prezent, reprezentantii bancii nu s-au prezentat la niciun termen de judecata, in procesul de contestare impotriva executarii silite.

Intre timp, GE Money si-a vazut de executare. Marti este programata licitatia pentru vanzarea apartamentului.

Este un tertip tot mai periculos pentru clientii care vor sa obtina contracte, pentru ca banca va evita raspunsul justitiei, iar oamenii vor fi in imposibilitatea sa se apere, atentioneaza jurnalistii citati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#credit locuinta, #executare silita, #GE Money , #credit imobiliar