Clientii bancilor isi vor putea negocia mai usor dobanzile

Luni, 26 Iulie 2010, ora 13:03
1535 citiri
Clientii bancilor isi vor putea negocia mai usor dobanzile

Clientii bancilor isi vor putea negocia mai usor dobanzile, dupa ce Consiliul Concurentei a propus ca transferul ipotecii sa se faca direct intre banci in cazul unui contract de credit.

Decizia i-ar putea ajuta pe clienti sa-si poata muta mai usor contractul de credit de la o banca la alta, ceea ce va crea conditiile unei renegocieri a dobanzii.

Potrivit incont.ro, un client poate invoca actualele conditii de piata pentru a-si renegocia dobanda.

De pilda, daca in acest moment banca respectiva ofera credite cu dobanzi formate din EURIBOR plus 5%, iar dobanda clientului cu pricina este, sa spunem, de 10%, acesta poate cere modificarea contractului.

Peste 60 de zile, bancile trebuie sa treaca in contracte o formula fixa de calcul a dobanzii, in functie de ROBOR, EURIBOR sau LIBOR, la care se adauga o marja.

Aceasta marja ramane sa fie stabilita de fiecare banca in parte si exista temeri ca unele institutii financiare vor veni cu dobanzi foarte mari.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#renegociere dobanzi banci, #banci dobanzi, #mutare credit banca , #credit imobiliar