Credite imobiliare alternativa la Prima Casa? - vezi oferta bancilor

Autor: Paul Barbu - Redactor
Vineri, 15 Aprilie 2011, ora 14:47
4035 citiri
Credite imobiliare alternativa la Prima Casa? - vezi oferta bancilor
Foto: news20.ro

O parte din bancile care sunt inscrise in programul guvernamental Prima Casa 3 au terminat deja plafoanele primite, ce sunt garantate de stat, asa ca au inceput sa vina cu oferte care continua creditarea cam in aceiasi parametri pe care ii ofera programul in sine.

De-a lungul programului Prima Casa, tot mai putine banci au dorit sa participe la acesta, asa ca, daca in prima parte a lui erau aproximativ 20 de banci, la a patra "editie" de-abia daca sunt 5 banci care si-au anuntat dorinta de a participa.

Totusi, tot mai multe lanseaza credite imobiliare alternative la acest program si, cel putin pe hartie, ofertele bancilor par destul de viabile. Dar pana la luarea creditului te mananca bancherii si birocratia.

O astfel de alternativa de finantare, exclusiv pentru clientii care nu mai pot astepta urmatoarea etapa a programului guvernamental cunoscuta deja ca Prima Casa 4, a fost lansata de Banca Comerciala Romana (BCR).

"Creditul Prima Casa de la BCR se adreseaza clientilor care au depus deja documentatia, dar nu mai pot astepta lansarea programului Prima Casa 4, din cauza faptului ca antecontractele de vanzare-cumparare incheiate expira in foarte scurt timp. Conditiile sunt extrem de avantajoase, dobanda fiind aceeasi ca la Prima Casa 3", a declarat Stefan Coroianu, director executiv Directia managementul produselor retail, BCR, intr-un comunicat remis catre Ziare.com.

Destinatia creditului este achizitia de locuinte finalizate. Avansul este de 15%, iar perioada de creditare variaza intre 5 si 30 de ani. Costurile sunt similare cu cele de la creditul Prima Casa 3 - clientii cu istoric beneficiaza de o dobanda Euribor 3M + 3,75%, iar clientii standard Euribor 3M + 3,95%.

Singurul cost suplimentar suportat de client este comisionul lunar de administrare in valoare de 7 euro pentru credite mai mici de 20.000 euro si 17 euro pentru credite de cel putin de 20.000 euro. Valoarea creditului variaza intre 5.000 euro si 66.500 euro, in functie de anul constructiei locuintei achizitionate.

CEC Bank, prima care a venit cu o oferta de acest tip

Oferta CEC Bank este destinata persoanelor fizice si este valabila pana la finele lui octombrie. Creditul se da numai pentru cei care vor sa cumpere proprietati finalizate, inclusiv terenul aferent acestora. Durata maxima de creditare este de 35 de ani, in timp ce suma maxima este de 100.000 de euro sau echivalentul in lei. Pentru a putea beneficia de acesti bani, va trebui sa aveti un avans minim de 10%.

Pentru creditele solicitate in aceasta perioada, clientii beneficiaza de dobanzi de 8,84% (Robor 6M + 1,9 p.p.), la lei si de 5,22% (Euribor 6M + 4,00 p.p.) la euro. Perioada maxima de gratie pentru credit este de 12 luni. Comisioane de zero lei veti avea pentru evaluarea imobilului, pentru analiza dosarului si pentru taxa unica. In schimb, comisionul de administrare a creditului este de 0,04% aplicabil lunar la sold.

Millenium Bank intra in cursa

"Avansul minim este de numai 10%, iar marja aplicata peste Euribor/Robor la trei luni incepe de la 5%, in functie de valoarea finantata si de optiunea clientului de a-si transfera venitul la banca", a anuntat si Millenium Bank.

Creditorul ofera si un exemplu de imprumut oferit. Astfel, un credit ipotecar de 40.000 de euro, contractat pe 30 de ani, de un client care isi transfera salariul la banca, are DAE de 6,81%, iar rata lunara este de 255 de euro. Clientii care contracteaza un credit ipotecar beneficiaza de asigurare de viata gratuita si de zero comision de administrare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
#credit imobiliar banci, #Prima Casa alternativa , #credit imobiliar