Unde mai gasesti credite ipotecare cu avans incepand de la 10 la suta?

Vineri, 02 Martie 2012, ora 07:38
7116 citiri
Unde mai gasesti credite ipotecare cu avans incepand de la 10 la suta?
Foto: Arhiva

Pana in prezent, doar cateva banci si-au actualizat ofertele de creditare pentru populatie in conformitate cu noul regulament BNR.

Emporiki Bank, Alpha Bank, Garanti Bank, CEC Bank, RBS, ING Bank si BCR acorda credite de nevoi personale pe o perioada de cel mult cinci ani si solicita un avans minim de 25% in cazul imprumuturilor pentru locuinta in euro.

Intre timp, bancile care asteapta avizul bancii centrale acorda in continuare imprumuturi conform conditiilor de creditare existente inainte de lansarea noului regulament. Astfel, creditele de consum fara garantii pot fi accesate pe o perioada de pana la 10 de ani, iar avansul pentru creditele ipotecare in euro scade si la 10% in cazul unor institutii.

Iata cateva exemple de credite ipotecare care pot fi inca accesate cu un avans minim cuprins intre 10% si 15%. Am calculat, totodata, cu ajutorul Conso.ro, rata lunara si suma totala platita la final bancii pentru un imprumut de 50.000 de euro, contractat pe o perioada de 30 de ani.

Millennium Bank percepe un avans minim de 10% pentru creditul ipotecar in euro. Imprumutul se acorda pe o perioada de pana la 30 de ani, cu o dobanda de 6,5% (Euribor la trei luni + 5,5%) pentru clientii care isi incaseaza venitul intr-un cont al bancii. Clientii vor plati un comision de analiza de 400 de euro.

Rata lunara: 316 euro

DAE:6,78%

Suma totala de rambursat: 114,172 euro

Pentru a accesa un credit ipotecar de la Banca Transilvania, clientii trebuie sa prezinte un avans de cel putin 15% din valoarea imprumutului. Creditul este rambursabil in 30 de ani, iar dobanda aferenta este fixa in primul an, de 5,9%, si variabila ulterior, calculata pe baza formulei Euribor la 6 luni + 5,5%. Banca percepe un comision anual de administrare de 150 de lei.

Rata lunara: 335 euro

DAE: 6,17%

Suma totala de rambursat: 107.904 euro

Si BRD acorda credit ipotecar in euro cu un avans minim de 10%, pe o perioada de pana la 30 ani, cu dobanda indexabila de 3,75% (Euribor 3 luni + 2,75%). Banca percepe un comision de administrare lunara de 0,16%, aplicat la soldul creditului.

Rata lunara: 333 euro

DAE: 7,23%

Suma totala de rambursat: 119.754 euro

Raiffeisen Bank finanteaza pana la 85% din valoarea imobilelor aduse in garantie. Creditul ipotecar poate fi rambursat in 30 de ani, iar dobanda este de 7,07% (Euribor la 6 luni + 5,4%).

Rata lunara: 335 euro

DAE: 7,31%

Suma totala de rambursat: 129.602 euro

La Intesa SanPaolo, clientii vor plati un avans de 15% pentru a contracta un credit ipotecar. Perioada de rambursare ajunge la 35 de ani, iar dobanda este 7,10% (Euribor la 3 luni + 6,10%), pana la 35 de ani.

Rata lunara: 336 euro

DAE 7,34%

Suma totala de rambursat: 120.966

In contextul in care creditele in valuta au ajuns sa reprezinte aproximativ doua treimi din creditele acordate de banci, BNR a anuntat, in luna septembrie a anului trecut ca va schimba regulile privind creditarea populatiei, urmarind, in special, limitarea imprumuturilor in valuta. Institutiile de credit ar fi trebuit sa transmita bancii centrale noile oferte de creditare pana la sfarsitul lunii ianuarie.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#credite ipotecare euro, #avans credit locuinta, #imprumut casa, #banci, #BNR, #regulament BNR credite , #credit imobiliar