Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Adio credite cu buletinul pentru electrocasnice! Costurile sunt acum uriase

Miercuri, 17 August 2011, ora 08:25
2861 citiri
Adio credite cu buletinul pentru electrocasnice! Costurile sunt acum uriase

Daca in urma cu doi ani si jumatate, cei care intentionau sa-si cumpere un aparat electrocasnic faceau credit numai cu buletinul, in prezent, situatia este cu totul alta, iar clientii magazinelor de electrocasnice obtin credite in conditii mult mai grele.

Pratic, criza a facut ca intreprinderile financiare nebancare (IFN), care finanteaza achizitiile in rate, sa puna doritorilor de credite numeroase conditii. Se ajunge in situatia in care o persoana are nevoie de aproape la fel de multe acte ca pentru un credit imobiliar.

De exemplu, la retailerul Altex este nevoie de "adeverinta de venit, dovada de vechime la locul de munca de minimum 3 luni, plata unei utilitati din ultima luna si formularul de credit completat", scrie Puterea.

Cei care sunt liber profesionisti trebuie sa aduca, pe langa toate acestea, si autorizatia de libera practica, certificatul de inregistrare fiscala/codul fiscal, declaratia de venit global pentru anul anterior sau decizia de impunere definitiva pe anul anterior si decizia de impunere provizorie pe anul in curs.

In ciuda tutror acestor numeroase hartii, reprezentantii birourilor de imprumut sustin ca aproape 70% din cererile de credit sunt aprobate.

In ceea ce priveste costurile de imprumut, acestea pot ajunge sa creasca si cu 25%. Acesta situatie este si cazul Depozitului de Calculatoare, care ofera creditare prin intermediul Cetelem.

La Domo, GarantiBank Credite de Consum, care finanteaza achizitiile in rate, ofera mai multe variante de creditare. Prima optiune este "Credit pentru Tine", unde, pentru o suma creditata de 2.000 de lei, cu o dobanda anuala efectiva de 48,73%, clientul ajunge sa plateasca lunar 213,10 lei si in total 2.557,25 lei, aproape cu un sfert mai mult decat valoarea efectiva a produsului cumparat.

La Emag va puteti folosi de Cardul Avantaj, care este emis de Credit Europe Bank, si permite cumpararea in 12, 6 sau 3 rate fara dobanda. Clientul poate opta pentru un credit prin intermediul BRD Finance, care percepe o dobanda anuala efectiva incepand de la 19,67% pentru creditele de peste un an care depasesc valoarea de 3.000,01 lei.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#credit buletin, #avantaj credit buletin, #comision credit , #credit