Bancherii anunta reluarea activitatii de creditare

Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 12:01
1212 citiri
Bancherii anunta reluarea activitatii de creditare
Foto: Arhiva

Reluarea activitatii de creditare devine din ce in ce mai certa, dupa ce oficiali ai BNR si bancheri comerciali anunta ca, desi nu vor mai acorda credite irational, ca in perioada de boom economic, vor da drumul la imprumuturile catre populatie, relaxand conditiile de creditare.

"In nici un caz relaxarea nu ar putea sa priveasca incalcarea unor conditii minime de creditare. Adica poate ca, sa spunem, cu avans mai mic, sau fara avans, dar important e dovada ca poti da creditul inapoi. Cine are un loc de munca sigur are si sansa unui credit. Nici intr-un caz de acum incolo creditarea nu va mai fi posibila fara o relatie pofta de consum egal pofta de munca", spune Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, citat de Romania Libera.

La randul sau, Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank si al Asociatiei Romane a Bancilor, arata un optimism rezervat in ceea ce priveste activitatea de creditare.

"In acest moment, sistemul bancar este pregatit sa faca fata reluarii retailului, care cred ca se va intampla in aceasta a doua jumatate a anului. Vom observa ca oamenii incep sa revina la planurile pe care si le-au facut in legatura cu nivelul de trai, educatie, cultura si spirit, iar pentru toate acestea vor avea nevoie de bani, astfel ca se vor adresa bancilor pentru credite", a precizat Ghetea, in cadrul unui seminar pe teme bancare.

BNR anunta ca romanii vor putea lua credite mai usor

Presedintele ARB a opinat ca romanii vor incepe sa fie din nou interesati de construirea de locuinte, de schimbarea apartamentelor vechi cu case din cartiere rezidentiale, de schimbarea mobilierului sau a bunurilor de lunga intrebuintare, precum si de obtinerea de credite pentru studii si concedii.

"Desigur, nu vor mai creste la acelasi nivel din anii 2006-2007, chiar inceputul lui 2008, dar vor fi, in opinia mea, semne de crestere. Oamenii vor avea mai multa stabilitate in ceea ce priveste veniturile.

In plus, in Romania suntem departe de nivelul din alte tari europene legat de ponderea creditului neguvernamental in total credite", a adaugat Ghetea. Acesta a mentionat ca opinia sa legata de reluarea consumului de credite pe partea de retail este legata si de primele semne de iesire din recesiune. "

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#banci credite, #conditii creditare, #conditii credite, #BNR Vasilescu credita, #Ghetea CEC credite , #credit