Boc anunta un acord cu bancile pentru reluarea creditarii in agricultura

Marti, 19 Octombrie 2010, ora 13:50
1486 citiri
Boc anunta un acord cu bancile pentru reluarea creditarii in agricultura
Foto:newzchannel.ro

Premierul Emil Boc a anuntat marti, dupa intalnirea cu reprezentantii bancilor comerciale din Romania, ca se vor semna protocoale de colaborare cu institutiile bancare, iar statul va garanta creditele luate de autoritatile locale.

Masurile sunt menite sa deblocheze creditarea in agricultura, astfel incat Romania sa devina o tara exportatoare de produse agricole.

Seful guvernului a anuntat si ca a ajuns la un acord cu bancile in ceea ce priveste cofinantarea proiectelor de fonduri europene. Astfel, in cazul acelor proiecte pentru care exista sanse de realizare, bancile au fost de acord sa acorde credite de refinantare.

Primul ministru i-a indemnat pe cei aflati in aceasta situatie sa discute direct cu reprezentantii bancilor pentru a discuta conditiile de continuare a creditarii. Totodata, primul ministru a anuntat ca s-au semnat protocoale prin care scrisoarea de confort pentru banci sa fie una neangajanta, dar care devine angajanta dupa semnarea contractului.

Boc a anuntat si facilitati pentru primarii si consiliile judetene, care vor putea lua credite bancare garantate de stat, fara ca acestea sa intre in plafonul de indatorare. "Fac apel sa-si asigure cofinantarea prin aceste acte", a spus Boc.

"Creditul e sangele unei economii", a declarat seful Guvernului in incheiere.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#reluare creditare agricultura, #credite garantate agricultura, #cofinantare fonduri europene , #credit