Cand optezi pentru refinantare?

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 14:20
1812 citiri
Cand optezi pentru refinantare?

Prima solutie la care se gandesc debitorii care intampina dificultati la plata ratelor lunare este refinantarea. Cele mai multe campanii promotionale lansate de banci de la inceputul acestui an au vizat de asemenea refinantarea.

Solicitata cu insistenta de clienti si promovata intens de institutiile financiare, refinantarea poate reprezenta o alegere castigatoare, dar nu in orice situatie.

Nivelul scazut al dobanzilor la credite in prezent, comparativ cu anii precedenti, precum si eliminarea comisionului de rambursare anticipata inclina in favoarea refinantarii. Totusi, refinantarea presupune si alte costuri suplimentare, al caror nivel poate estompa avantajele operatiunii.

Astfel, clientii care opteaza pentru refinantare vor plati in primul rand o taxa pentru eliberarea scrisorii de refinantare de catre banca de la care a fost luat primul credit. Noul Cod Civil, care a intrat in vigoare incepand cu 1 octombrie, introduce obligativitatea autentificarii scrisorii de refinantare la notar. Pentrul noul imprumut, clientii vor achita un comision pentru analiza dosarului, precum si un comision de administrare perceput lunar si aplicat la soldul creditului.

Precizam faptul ca nu toate institutiile financiare solicita scrisoarea de refinantare. Totodata, valoarea comisioanelor variaza considerabil de la o institutie la alta, fiind importanta o cercetare atenta a ofertelor.

Un al cost aferent creditului este costul pachetului de asigurari asumat la solicitarea bancii pentru acordarea imprumutului.

Pentru refinantarea creditelor cu garantie ipotecara, costurile suplimentare constau in taxa de reevaluare a garantiei si taxele privind inregistrarea ipotecii de rang doi in favoarea noului creditor. Prin ordinul pentru aprobarea normelor privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii publici, emis la inceputul acestui an, se stabileste un tarif fix de 100 de lei la autentificarea actelor de refinantare a unui credit pentru primul exemplar si 200 lei pentru exemplarele suplimentare.

Citeste mai multe despre Cand optezi pentru refinantare? pe efin.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#refinantare credit, #banci , #credit