Ce oferte de refinantare, in lei, au bancile mari? - Afla pentru ce credit te incadrezi

Autor: Paul Barbu - Redactor
Luni, 06 Iunie 2011, ora 09:41
4080 citiri
Ce oferte de refinantare, in lei, au bancile mari? - Afla pentru ce credit te incadrezi
Foto: loanconsolidationresources.com

Creditarea, asa cum o vroiau bancherii, inca nu a ajuns la nivelul de "dezghetare" in care sa putem spune ca, intr-adevar, se vede o imbunatatire substantiala in conditiile de imprumut. Pana una alta, ofertele de refinantare sunt inca pe masa pentru cei care cred ca nu mai pot face fata ratelor mari.

Asa ca, daca vreti sa dati bancii o suma lunara mai mica, dar pe o perioada de timp mai lunga, refinantarea este solutia.

Ziare.com a luat ofertele pentru creditele de refinantare in lei, fara ipoteca, de la bancile cele mai mari, pentru a vedea care institutie financiara ofera cel mai avantajos produs. Sumele pe care le luam pentru fiecare credit sunt complet aleatorii, pentru a va face o imagina cat mai ampla asupra ofertelor.

Astfel, in cazul BCR, banca ofera o suma maxima de creditare de 10.000 de euro sau echivalentul in lei pentru clientii care nu au avut istoric cu creditorul si 20.000 de euro pentru cei care au mai colaborat cu banca. Daca vreti un credit mai mare de 10.000 de euro este necesar sa aveti maxim 3 codebitori.

Daca nu aveti istoric cu banca, dobanda este de 14,65%, dar daca ati mai colaborat cu banca dobanda este cu un procent mai mica. Banca da si un exemplu de calcul al creditului. Spre exemplu, pentru Extra Divers BCR, la o valoare de 20.000 de lei, pe 120 de luni, DAE ajunge la 15,67% pe an. La aceste credit veti avea de returnat 38.200 de lei si o rata lunara de 318 lei.

La BRD, creditul Expresso Restart are o limita maxima de 60.000 de lei. Daca luam in calcul o suma refinantata de 10.000 de lei, pe 120 de luni, dobanda anuala efectiva va fi de 12,46%. Pentru acest credit veti avea de returnat pana la finele perioadei contractuale peste 16.600 de lei. Rata pe care va trebui sa o platiti lunar va fi de 156 de lei. In aceste calcule este inclusa asigurarea de viata. Oferta nu cuprinde nici comision pentru analiza dosarului.

La CEC Bank, valoarea maxima a creditului care va poate fi acordat este de 40.000 de lei. Pentru acest imprumu va trebui sa aveti neaparat asigurare de viata si somaj, dar avetis i o perioada de gratie de pana la 12 luni.

Perioada de creditare este de minimum 1 an, fara perioada de gratie si de maximum 5 ani, cu posibilitate de a opta pentru o perioada de gratie de maximum 12 luni. Rambursarea creditului se face in rate lunare cu scadente permise in orice zi intre 5 si 20 ale lunii.

Dobanda acestui credit este variabila - 10,57% (ROBOR 3M + 4,90 p.p.). La el veti avea un comision de analiza de dosar de 250 de lei si unul de rambursare anticipata de 0%. Comisionul de administrare a creditului este de 0,3% pe luna din soldul creditului.

La UniCredit Tiriac Bank, in cazul unui credit de 80.000 de lei, pe 10 ani, rata va fi de 1.373 lei. Creditul pentru "Orice Refinantare" in lei are dobanda anuala variabila de 16,7%: DAE 18,0% pentru suma de 80,000 lei, suma totala de plata la sfarsitul perioadei de creditare (10 ani) ajungand la 164.782 lei.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#credit refinantare lei, #banci mari , #credit