Cele mai avantajoase 5 credite de nevoi personale in lei

Marti, 26 Februarie 2013, ora 23:05
3556 citiri
Cele mai avantajoase 5 credite de nevoi personale in lei

Portalul financiar Efin.ro a realizat un top al celor mai avantajoase cinci credite de nevoi personale in lei care se regasesc in oferta bancilor comerciale.

Clasamentul a fost realizat prin analiza urmatoarelor criterii:

1. Costuri (dobanda, DAE, comisioane): s-au comparat ofertele bancilor in functie de acesti parametri, atribuindu-se fiecareia un scor de la 1 la 5;

2.Avantaje: unele institutii ofera anumite facilitati in functie de care s-a asociat fiecarei oferte un scor de la 1 la 5 (perioada de gratie, Internet Banking gratuit, gama larga de venituri acceptate de banca, evaluare gratuita a imobilului adus in garantie);

3.Disponibilitatea institutiei de a acorda finantare persoanelor fizice. Pe fondul unui mediu financiar afectat de criza, bancile si-au inasprit conditiile de creditare; astfel, s-a atribuit un scor de la 1 la 5 in functie de criteriile de eligibilitate solicitate potentialilor clienti pentru obtinerea de finantare.

Pe primul loc in clasament se situeaza creditul negarantat Divers de la Banca Comerciala Romana. Dobanda creditului este fixa si poate avea o valoare intre 13.90% si 19.90%. Pentru o valoare a creditului de 10.000 RON pe o perioada de 5 ani, DAE este de 14.82%.

Avantaje: pe langa faptul ca dobanda creditului este fixa, banca nu percepe comision de administrare si comision de analiza. De asemenea, BCR ofera gratuit asigurarea de viata, documentatia necesara este simplificata, iar creditul este aprobat in cel mult 3 zile de la depunerea acesteia.

Dezavantaje: dobanda se stabileste in functie de istoricul de creditare al clientului, comportamentul sau de plata, vechimea si continuitatea sa in munca. Totodata, in cazul in care clientul incaseaza salariul/pensia in cont BCR, acesta beneficiaza de o dobanda mai mica.

Creditul de nevoi personale cu dobanda fixa oferit de Garanti Bank se afla pe pozitia 2 a topului. Banca ofera acest imprumut cu o dobanda fixa de 10.44%. DAE are o valoare de 13.62% pentru un imprumut in valoare de 10.000 RON pe o perioada de 60 de luni.

Pentru a contracta acest credit, solicitantii vor plati un comision de analiza dosar in valoare de 200 RON si un comision lunar de administrare de 0.20% aplicat la soldul creditului.

Avantaje: asigurare de protectie a venitului oferita gratuit, dobanda fixa. In cazul contractarii creditului cu scop de refinantare, comisionul de analiza a dosarului este 0, daca imprumutul este contractat pana la data de 29 septembrie 2012.

Dezavantaje: Clientii standard nu beneficiaza de o dobanda redusa daca nu incaseaza venitul in cont Garanti Bank.

Citeste mai multe despre Cele mai avantajoase 5 credite de nevoi personale in lei pe Efin

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#credite nevoi personale , #credit