Ziare.com

Clauza favorabila clientilor care dau bancile in judecata nu este inca adoptata

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 17:55

   

Clauza favorabila clientilor care dau bancile in judecata nu este inca adoptata
Adoptarea prevederii din Codul de Procedura Civila care permite clientilor sa ceara in instanta anularea mai multor clauze din contractele cu bancile considerate abuzive a fost amanata pana la data de 1 iulie.

In aceasta situatie, Banca Nationala a Romaniei "nu si-a spus parerea", a declarat, la Digi24, consilierul guvernatorului Bancii Nationale, Adrian Vasilescu.

In urma mai multor decizii favorabile clientilor care au actionat in judecata institutiile financiare, adoptarea prevederii din Codul Civil a fost amanata, iar pana la vara, Banca Nationala a Romaniei intentioneaza sa organizeze o dezbatere in care sa ceara opinia reprezentantilor bancilor cu privire la aceasta prevedere.

"Practic, Codul de Procedura Civila a intrat in vigoare la 15 februarie, dar un articol, cel referitor la clauzele abuzive, a fost amanat pana la 1 iulie", explica consilierul guvernatorului BNR.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Cititi mai mult despre Clauza favorabila clientilor care dau bancile in judecata nu este inca adoptata. Vasilescu: BNR nu si-a spus parerea pe Digi24.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 285 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor