Costul interventiei in Crimeea: cum cad victime gigantii din Rusia

Miercuri, 05 Martie 2014, ora 13:52
4968 citiri
Costul interventiei in Crimeea: cum cad victime gigantii din Rusia
Foto: The Telegraph

Companiile rusesti risca sa nu poata accesa credite de 8 miliarde de dolari din cauza tensiunilor politice si militare din Ucraina.

VimpelCom, detinuta de miliardarul Mihail Fridman (foto), se afla printre cele cel putin zece companii care negociaza imprumuturi cu banci din SUA, Europa si Japonia, potrivit Bloomberg.

"Pana cand situatia nu se va stabiliza, vor fi putine banci internationale dispuse sa crediteze in Rusia", a spus Dmitry Dudkin, din cadrul UralSib Capital, parte a unui grup care include o unitate de administrare a activelor ce supravegheaza 45 de miliarde de ruble (1,2 miliarde de dolari).

Rusia nu isi permite un razboi: Ce "pedepse" ar suferi Moscova daca va deschide focul in Ucraina

Companiile rusesti au devenit interesate de finantare dupa ce unele dintre cele mai mari banci din lume au scazut costurile de imprumut. Insa bancherii ar putea reevalua conditiile de creditare in contextul in care SUA si liderii lumii condamna incursiunea militara a Rusiei in Ucraina si ameninta cu sanctiuni diplomatice si economice.

Interventia in Ucraina: Cum ii pot pedepsi americanii pe rusi. Impact enorm

VimpelCom urmareste sa acceseze o linie de credit de 2 miliarde de euro, din care va folosi o parte pentru refinantarea datoriei.

Razboi la granitele Romaniei: Fortele ruse au preluat doua baze anti-racheta LIVE

Alte companii rusesti care negociaza imprumuturi bancare sunt Sibur Holding, OAO Metalloinvest Holding, OAO Novolipetsk Steel, Uralkali si Slavneft Oil & Gas.

Pe fondul crizei din Ucraina, costul asigurarii datoriilor Rusiei impotriva riscului de neplata au urcat la cel mai inalt nivel din iunie, in timp ce rubla a atins cel mai scazut nivel istoric in raport cu dolarul american si cu moneda euro.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#criza Ucraina companii Rusia, #companii Rusia imprumut banci, #costuri Rusia Ucraina , #credit