Creditele care au scapat de restrictiile BNR: Ce imprumuturi pot lua studentii?

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 07:08
4794 citiri
Creditele care au scapat de restrictiile BNR: Ce imprumuturi pot lua studentii?

Creditele "speciale" acordate in scopuri specifice precum finantarea studiilor sau achitarea unor servicii medicale incep sa capete o atentie sporita din partea bancilor locale, in conditiile in care, pentru acest tip de imprumut, nu se aplica limitarile drastice stabilite de banca nationala prin regulamentul intrat in vigoare la inceputul acestui an.

"Pot face exceptie de la prevederile prezentului regulament creditele acordate in scopuri medicale, pentru deces si cele pentru studii", se precizeaza in articolul 3 din regulamentul BNR nr. 24/2011, privind creditele destinate persoanelor fizice.

Dintre acestea, creditele pentru studii, incluse in portofoliile catorva banci locale, pot fi acordate pentru finantarea studiilor pentru orice nivel de scolarizare, putand fi accesate sume de pana la 100.000 de euro, pe o perioada care poate ajunge si la 20 de ani, in functie de institutia creditoare.

Imprumuturile pentru elevi si studenti pot fi acordate in baza venitului codebitorilor, fiind, de regula, prevazute cu costuri mai avantajoase comparativ cu creditele standard.

Banca Comerciala Romana acorda credite pentru finantarea studiilor postliceale, universitare sau postuniversitare, efectuate in tara sau in strainatate.

Solicitantii nu sunt obligati sa faca dovada obtinerii de venituri, banca acceptand pana la trei coplatitori care sa participe cu veniturile lor la credit.

Creditul fara garantii se acorda doar in lei si are un nivel maxim de 30.000 de lei, in cazul studiilor postliceale/universitare, respectiv 88.000 lei, in cazul studiilor postuniversitare. Perioada maxima de rambursare este de 7 ani, respectiv 10 ani.

Dobanda fixa este de 13,9%, daca imprumutul este rambursat in cel mult 48 luni, si de 14,9% pentru maturitati mai mari. Banca percepe un comision de analiza a dosarului de 100 lei.

In cazul creditului cu garantii imobiliare, disponibil in lei si euro, suma maxima este de 25.000 de euro pentru studii postliceale sau universitare, sau 50.000 de euro, pentru studii postuniversitare. Creditul poate fi rambursat in 7 ani, respectiv 15 ani.

Dobanda poate fi variabila, situandu-se la nivelul de 9,92%/an pentru creditul in lei, sau fixa primul an, de 10,9%, devenind ulterior variabila. Pentru creditul in euro, dobanda variabila este de 7,896%, iar cea fixa in primul an, de 8,65%. Clientii vor plati un comision de analiza de 1.390 de lei/390 de euro.

BRD finanteaza studiile de orice nivel, prescolar, scolar, liceal, universitar, postuniversitar, in tara sau in strainatate. Creditul asigura o finantare de pana la 65.000 de lei/15.000 de euro, fara ipoteca imobiliara, sau de pana la 440.000 de lei/100.000 de euro, cu ipoteca imobiliara, pentru taxele de scolarizare, precum si pentru alte costuri, in limita a maximum 1.000 de euro pe luna de studii.

Perioada de creditare ajunge pana la 10 ani in cazul creditului fara garantii si la 20 ani in cazul creditului cu ipoteca imobiliara.

Dobanda anuala pentru creditul negarantat este de 6,5% pentru lei si de 6,652% pentru euro. Se solicita un comision de analiza de 100 de lei/25 de euro, precum si un comision de administrare de 0,32% pe luna.

In cazul creditului cu ipoteca, dobanda este de 7,28% la lei si de 5,652% la euro. Comisonul de administrare este de 0,16%, iar pentru analiza dosarului se va achita 500 de lei/200 de euro.

BRD are in oferta si un credit destinat persoanelor interesate de programul Work&Travel.

CEC Bank finanteaza costurile aferente studiilor postuniversitare in limita a 65.000 de lei, pe 7 ani. Pentru a accesa un credit pentru studii, clientii trebuie sa aiba o vechime la actualul loc de munca de minimum 3 ani si sa incaseze salariul intr-un cont deschis la CEC Bank.

Dobanda este de 8,53% (Robor 3 luni + 4 p.p.). CEC Bank percepe comision de analiza dosar de 100 de lei si comision de administrare credit de 0,3% aplicat lunar la soldul curent al creditului.

Studentii pot aplica pentru un credit in lei sau euro la UniCreditcu o valoare maxima de 45.000 de euro (echivalentul in lei), pe o perioada de pana la 10 ani. Creditul se acorda cu garantie imobiliara. Banca accepta pana la 2 codebitori.

Creditul are o dobanda variabila de 9,58% (Robor 6 luni + 3%)in lei, respectiv 8,84% (Euribor 6 luni + 6,5%)in euro. Comisionul de analiza a dosarului este de 860 de lei sau 200 euro.

Banca Comerciala Carpatica acorda credite pentru studii in lei sau euro, cu sau fara garantii ipotecare. Creditul negarantat se acorda in limita a 10.000 de euro, pe o perioada maxima de 10 ani. Dobanda se calculeaza pe baza indicelui Robor 6 luni la care se adauga marja bancii de 9,20%, pentru creditul in lei, respectiv Euribor 6 luni + 11,25% pentru cel in euro.

Cu garantii imobiliare imprumutul ajunge pana la 100.000 de euro si poate fi rambursat in maximum 35 de ani. Dobanda este formata din Robor 6 luni plus marja de 6,20%, respectiv Euribor 6 luni + 8,25%.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#credite studii, #credite nevoi personale, #dobanzi credite , #credit
Comentarii
Poza Mutul
Mutul
rank 5
Mi se par destul de scumpe creditele analizate!