Criza francilor elvetieni: Guvernul, somat sa aloce fonduri pentru aplicarea legii falimentului personal

Marti, 10 Februarie 2015, ora 18:40
4121 citiri
Criza francilor elvetieni: Guvernul, somat sa aloce fonduri pentru aplicarea legii falimentului personal

Legea falimentului personal, chiar daca nu va fi aplicata imediat, ar crea un cadru corect de negociere intre clienti si banci, iar Guvernul ar trebui sa asigure fondurile necesare pentru aplicarea acestei legi, a declarat deputatul PNL Eugen Nicolaescu, care a cerut BNR mai multa flexibilitate.

"In ceea ce priveste legea falimentului personal, m-ar interesa daca se vede flexibilitate din partea BNR. Am vazut o pozitie ciudata a CSM. Dansii au reactionat ca un admnistrator, ca nu au suficiente ghisee, ca nu au judecatori (...) Problema este a Guvernului, care trebuie sa asigure resursele materiale pentru aplicarea unei legi care face bine si populatiei si sistemului bancar", a spus Nicolaescu, la audierea in Parlament a conducerii BNR privind problema francilor elvetieni.

Parlamentarii fac primul pas pentru legea falimentului personal

El a aratat ca o lege a falimentului personal ar da o perspectiva de solutionare a problemelor nu doar debitorilor, ci si sistemului bancar, care ar putea negocia avand ca suport anumite prevederi legale.

"Ar putea fi un respiro si pentru debitori, dar si pentru sistemul bancar, in modul in care gandesc contractele de creditare", a continuat Nicolaescu.

Deputatul PNL considera ca si in cazul in care aplicarea legii falimentului personal s-ar face dupa o perioada de gratie, odata aprobat actul normativ ar reprezenta o indicatie pentru ambele parti atunci cand se vor aseza la masa negocierilor.

Conducerea BNR, reprezentata de guvernatorul Mugur Isarescu, prim-viceguvernatorul Florin Gerogescu si viceguvernatorii Bogdan Olteanu si Liviu Voinea, este audiata de comisiile reunite de de buget-finante-banci din Parlament privind problematica imprumuturilor in franci elvetieni.

BNR, despre Legea falimentului personal: E normal sa facem asta

La finele lunii ianuarie, Isarescu afirma ca sustine legea falimentului personal, care ar ajuta clientii in negocierile cu bancile, cu conditia sa fie"o lege buna", aplicabila.

FMI cere, inainte de adoptarea legii insolventei persoanelor fizice, o analiza de impact si consultarea tuturor partilor implicate. Aceasta ar asigura o implementare adecvata a noului cadru si ar oferi celor cu datorii nesustenabile un start nou fara a periclita cultura de onorare a platilor, puncteaza FMI

Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
#faliment personal lege, #faliment personal lege PNL, #faliment personal Guvern , #credit