Cum faci rost de bani in situatii neplacute si care sunt sfaturile specialistilor?

Advertorial
Miercuri, 01 August 2018, ora 16:07
27624 citiri
Cum faci rost de bani in situatii neplacute si care sunt sfaturile specialistilor?

Atunci cand se doreste achizitia unei case, solutia optima este obtinerea unui credit imobiliar pe 10, 15 sau chiar 30 de ani. Atunci cand intervine o situatie urgenta insa, un credit prin banca este o varianta mult prea costisitoare din punct de vedere al timpului pierdut, asadar, foarte multi oameni isi indreapta atentia spre credite rapide.

Motivarea este cat se poate de simpla:

  • Institutiile financiare nebancare ofera credit fara adeverinta de venit (laen ilma konto valjavotteta) . De cele mai multe ori, este vorba despre credit doar cu buletinul, ceea ce inseamna ca nu este vorba despre timp pierdut si despre birocratie.
  • Aceleasi institutii sunt mult mai flexibile. Conditiile pentru obtinerea unui credit rapid sunt mult mai simple decat in cazul bancilor.
  • Creditarea se face foarte rapid. De foarte multe ori, cei care solicita un credit rapid obtin imprumuturi instant (kiirlaenud), care ajung fie cash, fie direct pe card.

Toate aceste avantaje au rolul de a atrage si de a convinge. Totusi, un credit de acest fel, este bine sa fie accesat doar in urma unei analize serioase.

Ce spun expertii despre creditele rapide?

Specialistii de la kke.ee ofera o serie de sfaturi si de recomandari pentru cei care doresc sa obtina un credit rapid, fara adeverinta de venit.

Un prim sfat si cel mai important este o analiza serioasa a bugetului. Accesarea unui credit, orice tip de credit, trebuie sa se faca doar atunci cand exista un venit care sa acopere ratele de restituire.

Este adevarat ca IFN-urile ofera mult mai usor finantare, are dobanzi ceva mai mari decat o banca si daca nu este facut un calcul corect, pot aparea probleme.

Institutia de creditare este si ea foarte importanta. Cei care decid sa acceseze o astfel de solutie de finantare trebuie sa citeasca foarte mult despre toate optiunile, sa compare dobanzi si sa poarte discutii cu reprezentantii creditorului.

Este bine sa se caute flexibilitate, o comunicare cat mai buna cu angajatii creditorului si conditii de rambursare echitabile pentru ambele parti.

Contractul trebuie sa fie citit cu mare atentie, chiar de mai multe ori. Acesta ascunde toate informatiile pe care trebuie sa le cunoasca cel ce imprumuta bani, inclusiv cele legate de situatiile problematice.

Per total, desi exista si anumite riscuri, creditele rapide se dovedesc foarte utile, atata vreme cat cei care le acceseaza sunt bine organizati si ramburseaza corect si regulat sumele stabilite de comun acord cu institutia nebancara.

Este adevarat ca pot aparea situatii in care sa existe intarzieri, iar aceste situatii nu sunt chiar atat de tragice, multe IFN-uri fiind intelegatoare.

Intarzierile nu trebuie sa se intinda pe perioade foarte lungi de timp, deoarece cateva saptamani de intarziere pot sa dubleze sau chiar sa tripleze suma datorata.

Cand se acceseaza un credit rapid?

Optiunea unui credit rapid trebuie sa fie adoptata doar atunci cand este nevoie urgenta de bani. Cheltuielile ce nu reprezinta o urgenta pot astepta pentru a fi platite fie cu cash, fie prin intermediul unei creditari din partea bancilor, pe termen mai lung de timp.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#credit IFN, #imprumut IFN , #credit