Cum ne ajuta BNR?

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 20:48
1951 citiri
Cum ne ajuta BNR?

Deciziile Bancii Nationale a Romaniei (BNR), adoptate cu ocazia ultimelor doua sedinte ale Consiliului de Administratie, de a reduce succesiv dobanda de politica monetara, la 6%, respectiv 5,75%, sunt menite sa stabileasca o noua directie in sectorul bancar, si anume de scadere a dobanzilor.

Iar bancile care vor ignora semnalul BNR vor avea numai de pierdut, in special cote de piata, a declarat recent consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.

Subliniind suprematia bancii centrale in ceea ce priveste fixarea tendintelor pe piata, reprezentantul BNR ne asigura ca efectele acestor decizii vor fi vizibile in cateva luni.

"Deciziile din noiembrie si ianuarie ale BNR se vor vedea in piata la timpul potrivit, respectiv la 4-7 luni. Indiferent ce spun bancile - ca au dificultati, ca nu vor face, ca nu vor drege, este limpede ca acele banci care se vor sustrage, adica se vor indeparta de valul pe care l-a indicat BNR - de scadere a dobanzilor, vor pierde cote de piata", a spus Adrian Vasilescu.

BNR a pornit la inceputul anului 2009 o campaniei de reducere a ratei de dobanda in scopul stimularii economiei, ceea ce nu a functionat conform asteptarilor, observam privind retrospectiv.

Acum, in conditiile scaderii semnificative a inflatiei si a evolutiei relativ stabile a leului, BNR pare astfel sa fi reluat politica de stimulare cresterii economice. Va functiona de aceasta data?

Citeste mai multe despre Cum ne ajuta BNR? pe efin.ro

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#BNR, #credite, #dobanda cheie , #credit