Inca o banca ajuta romanii care au credite in franci

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 20:05
4403 citiri

Credit Europe Bank va reduce joi dobanzile la toate creditele in franci elvetieni cu dobanda variabila, prin actualizarea anticipata a indicelui LIBOR valabil miercuri, 4 februarie, masura fiind aplicata pana la urmatorul termen de revizuire prevazut in fiecare contract, a anuntat banca.

"Intelegem impactul economic al evolutiei recente a cursului de schimb al CHF asupra clientilor nostri si suntem preocupati de gasirea de solutii pentru sustinerea lor in fata consecintelor unui mediu valutar volatil", au transmis oficialii Credit Europe Bank Romania intr-un comunicat.

Cat de penal este cazul bancilor care au acordat credite in franci

Astfel, rata dobanzii se va reduce pentru toate creditele in franci elvetieni cu dobanda variabila, inclusiv pentru cele aflate in perioada de restructurare, prin actualizarea indicelui LIBOR (luat in calcul la stabilirea dobanzii pentru creditele in franci elvetieni, alaturi de marja bancii) valabil la 4 februarie, care este cotat la -0,869% pentru termenul de trei luni si la -0,76% pentru termene de sase luni.

LIBOR (London Interbank Offered Rate) este rata de referinta la calcularea dobanzilor interbancare pe piata londoneza.

"Vom analiza de asemenea solutii suplimentare pentru clientii nostri, impreuna cu acestia, in functie de evaluarea individuala a acestora", se mai spune in comunicat.

Ce trebuie sa stii daca ai credit in franci elvetieni: Toti ar putea castiga

Banca sustine ca imediat dupa evolutia ascendenta a cursului de schimb franc elvetian - leu a oferit un curs valutar favorabil fata de cursul standard afisat la casa tuturor clientilor care s-au prezentat in sucursale pentru a efectua rambursari de credite in CHF.

Sapte banci au venit deja cu solutii

Credit Europe Bank este a opta institutie de credit care anunta masuri de reducere a efectelor aprecierii francului in raport cu leul pentru clientii cu credite in franci elvetieni.

Astfel, OTP si Millennium Bank au redus marja de dobanda cu 1,5 puncte procentuale pentru o perioada de trei luni, iar Raiffeisen Bank a scazut dobanda cu cinci luni inainte de termenele contractuale.

Volksbank va mentine pana la 17 aprilie cursul de schimb franc/leu folosit de banca la 31 decembrie, de 3,8035 lei, Piraeus Bank va propune solutii individuale pentru clientii cu imprumuturi in franci.

Veste buna pentru romanii cu credite in franci la Volksbank: Banca ingheata cursul monedei elvetiene (Video)

La randul sau, Banca Romaneasca a decis sa scada dobanda pentru creditele in CHF cu circa 0,8 puncte, prin aplicarea indicelui LIBOR la 3 luni valabil luni, 26 ianuarie, care se situa la -0,954%. Bancpost a aplicat din 29 ianuarie reducerea dobanzii cu 0,8 puncte procentuale pentru toti clientii sai persoane fizice cu credite in franci.

Cursul pentru francul elevetian anuntat de BNR a scazut miercuri cu 3 bani, la 4,1611 lei, dupa ce moneda elvetiana a urcat marti si a pus capat unei serii de sase sedinte de declin. Referinta pentru franc a scazut astfel cu 0,7%, de la 4,1912 lei la 4,1611 lei.

Francul elvetian a atins pe 23 ianuarie un maxim istoric, de 4,5817 lei, dupa mai multe sedinte in care a doborat record dupa record, ca urmare a eliminarii a plafonului minim de 1,2 franci/euro impus de Banca Elvetiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Credit Europe Bank franci, #Credit Europe Bank credite franci, #banci credite franci , #credit