Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Anchetati-ne pe toti, desteptilor!

Autor: Dragos Dragoteanu - antreprenor
Marti, 19 Noiembrie 2013, ora 11:00
18634 citiri
Anchetati-ne pe toti, desteptilor!

Daca-mi spune cineva ca Romania s-a desprins de comunism, ma jigneste! Pentru naivii care mai cred asa ceva, am cateva argumente cheie. Putem sa fim anchetati direct de... politicieni, cand vor ei. Procurorii sa mai astepte!

Mai presus de procurori exista o categorie sociala aparte: politicienii cu rang inalt. Pai, nu va dati seama cat au inghitit in sec sa ajunga parlamentari? Cata frunza au taiat la caini ca sa ia fata concurentilor? Au dintii tociti de atata inclestare politica. Limba li s-a strepezit de atata amar de asteptare. Sunt negri in cerul gurii. Ura politica duhneste a razbunare permanenta. Asa ca, o comisie in plus pentru Ioana Basescu e o noua "reforma" politica.

N-o cunosc pe fiica presedintelui, dar, ceea ce fac senatorii acum se numeste comunism pur! Din partea mea, pot sa-l manance de viu pe Traian Basescu, insa aceasta metoda de lucru este bolsevism curat! Nefiind implicat politic, din partea mea toti sunt o apa si-un pamant. M-as bucura insa daca sute de antreprenori romani ar lua credite de peste un million de euro lunar. Asta ar fi cea mai buna dovada ca economia Romaniei ar fi pe drumul cel bun.

Pentru ca sunt un tanar antreprenor cu initiative, care nu a benficiat de nici macar un leu de la stat, propun infiintarea a inca trei comisii de ancheta. In paralel, pe langa anchetarea activitatii CEC, merita un efort in plus si anchetarea activitatii BNR, a tuturor romanilor care au luat credite si, mai ales, a celor care nu-si mai pot plati ratele la banci.

Daca senatorii sunt atat de virili intelectual, vor afla rapid raspunsul la cateva intrebari simple, dupa cum urmeaza... De ce au atins creditele neperformante, la nivel national, cifra record de 21% si trendul este crescator? Cine e de vina ca poporul a luat credite fara acoperire? De ce nu-si mai pot plati 700.000 romanii ratele lunare? Desigur, cauzele politice dambovitene sunt excluse! Nici vorba ca vreun politician aflat astazi la conducerea tarii sa aiba vreo vina in ultimii 23 de ani.

Asa a ajuns tara mea bataia de joc a neocomunistilor, condusi de vechii comunisti. In aceasta privinta avem o tranzitie perfecta! Daca un turnator ordinar vrea sa dea un presedinte jos, e problema lor. Daca un prim-ministru neocomunist vrea sa-si razbune mentorul ultracomunist, e tot problema lor. Daca pentru un credit luat de o persoana fizica, fie ea chiar si fiica lui Traian Basescu, va faceti ca anchetati toata banca, atunci e si problema mea, ca simplu roman.

Ca sa vedeti ca sunt proactiv si imi pasa de economia Romaniei, va rog sa anchetati toti romanii care au indraznit sa ia credite. Stiu, voua, ca politicieni, nu va pasa cate nopti nedormite inseamna un credit luat. Nu va pasa cate sacrificii se fac pentru rambursarea lui. Nu va intereseaza ca in tara voastra - intamplator, si a noastra! - exista cele mai scumpe credite din Europa. Voi sunteti politicieni si va permiteti orice.

Oameni simpli ca mine, care au refuzat inregimentarea politica, asteptau altceva de la voi. Dar nu au de la cine. Unde nu e, nici Dumnezeu nu cere! Grija voastra permanenta este sa hraniti electoratul care va voteaza. De ce nu faceti si o ancheta asupra modului cum a ajuns biserica cel mai mare holding din Romania? CEC si BOR (Biserica Ortodoxa Romana) sunt alimentate financiar de la aceeasi sursa: statul roman. Degeaba s-a fofilat vice-premierul Liviu Dragnea declarand ca "nu este de acord cu impozitarea credintei". Biserica nu este numai credinta!

Credinta e in suflet. O porti cu tine. Cand faci cele mai mari afaceri din Romania, cand esti cel mai mare dezvoltator imobiliar pe timp de criza, cand ai cel mai mare profit, cand primesti sute de miliarde de lei din bugetul statului anual, mai vorbim de credinta sau de business in toata regula? Vreti sa incepeti sa starpiti marea evaziune fiscala? Incepeti cu Biserica Ortodoxa Romana. Daca DNA si SRI ar asculta si telefoanele preotilor s-ar cruci ce informatii ar afla!

Din pacate, credinta e folosita astazi ca materie prima de politicieni. Saracia si prostia au facut din Romania un stat de asistati. De aceea, Romania este inca un stat comunist. Singurul interes al majoritatii politicienilor romani este sa ramana alaturi de ciolan, eliminandu-si competitorii. Pentru ei, ciolanul este precum sfintele moaste, scoase de preoti, la vedere. Cainele lui Pavlov este fenomenul stiintific care defineste perfect bucuria politicianului roman in fata ciolanului.

Pentru parlamentarii care nu au aflat inca, economia unei tari in dezvoltare si, eventual, civilizate, se bazeaza pe creditare. Desigur, politicienii nu prea stiu ce este un credit pentru ca au folosit alte metode de a se capitaliza. Poporul stie, vede si aude! Nu e departe momentul cand veti pleca toti incolonati acasa din cauza motodelor staliniste prin care va atacati permanent intre voi. Cele 4 milioane de romani care au luat credite de la banci vad bataia de joc zilnica prin care ati scos Romania de pe harta investitorilor straini.

Faceti cate anchete vreti, dar nu uitati sa va mai uitati si in oglinda, din cand in cand. Daca nu intrezariti valori morale, umane si intelectuale in ceea ce vedeti, aveti o mare problema. Ghinionul vostru e ca nu toti romani sunt prosti!

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#comisie ancheta Ioana Basescu, #Ioana Basescu credit CEC , #credit