Iulian Urban: Dupa prima banca suspendata, celelalte isi vor baga mintile in cap

Marti, 05 Octombrie 2010, ora 23:18
3343 citiri
Iulian Urban: Dupa prima banca suspendata, celelalte isi vor baga mintile in cap

Razboiul dintre banci si clienti iscat de aplicarea Ordonantei de Urgenta 50/2010 pare sa fie castigat, in ochii tot mai multor personaje publice, de clienti. Senatorul PD-L Iulian Urban spune ca dupa ce prima banca va fi suspendata in urma unui astfel de proces, celelalte "isi vor baga mintile in cap".

"Daca cei de la ANPC vor sa li se aprobe bugetul pe 2011, vor trebui sa faca pasul in privinta bancilor care refuza sa respecte ordonanta 50. Daca vor permite bancilor sa incalce in continuare legea si nu vor lua o sanctiune impotriva acestora, Parlamentul va sanctiona atitudinea prea moale a celor de la ANPC. Au, in momentul de fata, instrumentele legale care sa le permita sa ia orice fel de decizie impotriva unei banci.

Nu cred ca vor exista multe banci care vor avea activitatea suspendata pentru ca sunt sigur ca, dupa ce prima banca va avea activitatea suspendata, celelalte banci romanesti isi vor baga mintile in cap", a declarat, intr-un interviu pentru Bloombiz.ro, senatorul Iulian Urban.

"Eu le urez clientilor sa castige!"

Intrebat ce se va intampla cu clientii care vor castiga procesele cu bancile, Urban a spus ca nu se asteapta la multe hotarari judecatoresti favorabile inainte ca banile sa inceapa sa negocieze cu restul clientilor nemultumiti.

"Eu le urez clientilor sa castige procesele. Probabil ca multi dintre ei vor obtine in instanta hotarari judecatoresti, insa cred ca, dupa prima hotarare judecatoreasca favorabila, se va ajunge la negocieri mai serioase si mai intense cu clientii, dat fiind faptul ca bancile vor trebui sa-si faca provizioane pentru aceste sume de bani.

In acel moment, bancile se vor deschide cu adevarat pentru a rezolva problema clientilor respectivi. La competitia care exista pe piata bancara in acest moment, nu-si va permite nicio banca sa-si penalizeze la scoring clientii", a mai spus Urban.

Citeste mai multe declaratii ale senatorului PD-L Iulian Urban despre OUG 50/2010 pe Business24.ro

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#OUG 50 2010 clienti banci, #procese clienti banci, #banca suspendata proces clienti, #comisioane banci proces, #dobanzi banci proces , #credit
Comentarii
Poza ALTERNANTZA
ALTERNANTZA
rank 4
Dl. Urban, senator amator si advocat neconsacrat face tot posibilul sa intre in centrul atentiei!
Poza vestala
vestala
rank 5
Dreptate...spus-ai