Majoritatea prevederilor OUG 50, aplicate doar la creditele noi

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 11:52
2021 citiri
Majoritatea prevederilor OUG 50, aplicate doar la creditele noi
Foto: Arhiva

Majoritatea prevederilor din Ordonanta 50/2010 privind creditele populatiei se vor aplica doar la contractele de imprumut incheiate dupa intrarea in vigoare a actului normativ, au decis deputatii din Comisia de buget-finante.

"Prevederile prezentei ordonante de urgenta nu se aplica contractelor in curs de derulare la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta cu exceptia dispozitiilor art. 66-69 si, in ceea ce priveste contractele de credit pe durata nedeterminata existente la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, a dispozitiilor art. 37 (1), art. 50-55, art 56 alin (2), art 57 alin (1) si (2), art. 66-69 si art. 70-71 din prezenta ordonanta de urgenta", se arata in amendamentul aprobat de deputati, informeaza Mediafax.

Potrivit amendamentului, actele aditionale incheiate si semnate in vederea asigurarii conformitatii contractelor de credit cu prevederile ordonantei de urgenta 50 isi produc efectele in conformitate cu termenii contractuali agreati intre parti.

De asemenea, actele aditionale nesemnate de catre consumatori, considerate acceptate tacit, isi vor produce efectele in conformitate cu termenii in care au fost formulate. Exceptie face cazul in care consumatorul sau creditorul notifica cealalta parte in sens contrar in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#OUG 50 credite, #ordonanta 50 credite banci, #ordonanta 50 credite noi , #credit