Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Modalitati simple de gestionare a banilor

Duminica, 20 Septembrie 2009, ora 12:48
2679 citiri
Modalitati simple de gestionare a banilor
Foto: Woman\'s Day

Carduri de credit, conturi in banca, facturi, taxe, dobanzi... Deja v-ati incurcat?

Intr-adevar, gestionarea banilor, chiar si a celor proprii, poate fi destul de complicata. Iata cateva metode pentru simplificarea problemelor legate de bani, gasite de Woman's Day.

Plateste cu bani cash: La supermarket, benzinarie sau orice alte cumparaturi uzuale, nu mai platiti cu un card de credit. In acest mod, nu trebuie sa va faceti griji ca treceti peste limita sau ca platiti taxe prea mari.

Organizeaza-ti banii in plicuri: Este, probabil, cea mai simpla si mai eficienta metoda de gestionare a banilor. Faceti plicuri separate pentru alimente, intretinere, benzina etc. Pune banii pe care stii ca ii vei cheltui pe aceste lucruri, in fiecare luna, in plicurile respective si nu le mai deschide pana in momentul efectuarii platii cu pricina.

Faceti un buget pentru copii: Copiii vor de toate, mai ales daca ii luati la cumparaturi cu voi. Scrieti numele fiecarui copil pe cate un plic si introduceti suma pe care intentionati sa i-o dati de cheltuiala in fiecare luna.

Cereti salariul pe card: Daca nu aveti deja salariul pe card, puteti cere angajatorului acest lucru. Mai multe banci ofera cateva avantaje, cum ar fi dobanda la banii intrati in cont.

Optati pentru un serviciu de e-banking: Oricum petreceti destul de mult timp verificandu-va e-mail-ul, conturile de pe retelele de socializare online si altele. De ce sa nu verificati si starea finantelor, prin accesarea contului de e-banking al bancii unde aveti depusi banii. Este mult mai simplu sa aflati informatii despre cont in acest mod, decat sa faceti drumul pana la banca.

Sistem automat de plata a facturilor: Daca tot aveti e-banking, puteti alege optiunea de a plati telefonul, electricitatea sau serviciile de Internet direct din cont. De asemenea, puteti plati rata la imprumut prin aceeasi metoda.

Efectuati platile online: Nu este sistem automat, insa este foarte simplu de efectuat. Majoritatea furnizorilor de servicii ofera plata online, pe site-ul companiei respective. Este mult mai eficient decat sa stati la cozi.

Renuntati la carduri multe: Cu siguranta nu aveti nevoie de 4, 5 carduri. Pastrati unul singur, maximum doua, pe care le folositi in mod uzual, si reununtati la restul.

Scanati documentele importante si salvati-le pe un CD/DVD: Este o metoda mult mai usoara de a gasi documentul de care aveti nevoie, mai ales ca, de cele mai multe ori, avem nevoie de o copie, nu de original.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#simplificare probleme finante, #gestionare bani , #credit