Probleme de sanatate? Vedeti cum puteti accesa un credit pentru cheltuieli medicale

Joi, 07 Iunie 2012, ora 07:18
4914 citiri
Probleme de sanatate? Vedeti cum puteti accesa un credit pentru cheltuieli medicale

Acoperirea costurilor unor proceduri medicale se poate dovedi aproape imposibila pentru multi dintre noi, chiar daca platim asigurarile de sanatate si beneficiem de unele reduceri.

Bancile ofera, insa, diverse imprumuturi care va pot scoate din impas in cazul in care costurile pentru a va face bine sunt mai mari decat sumele de care dispuneti.

La BCR, prin creditul pentru tratamente medicale Tonus BCR puteti obtine o suma maxima de 44.000 de lei, suma minima fiind de 3.000 de lei. Banii pot fi accesati de orice persoana cu varsta de peste 18 ani, cu un venit minim net de 500 de lei.

Suma obtinuta poate fi utilizata pentru plata unor tratamente/proceduri medicale (interventii chirurgicale, tratamente stomatologice, transplanturi, servicii medicale oferite de maternitati, prelevare celule stem, recuperare medicala etc), efectuate de institutii medicale din Romania sau din strainatate. De asemenea, se poate plati si costul spitalizarii, efectuarea de analize medicale de laborator, achizitionarea de proteze medicale si medicamente din farmacii.

Creditul se poate obtine in 3 zile de la depunerea documentatiei complete, pentru un termen maxim de 10 ani. Potrivit bancii, rata lunara este fixa pe toata perioada si nu exista comisioane pentru analiza si administrare lunara. In plus, dobanda este mai scazuta decat in cazul creditelor de nevoi personale, iar creditul include, gratuit, asigararea de viata de la BCR Asigurari, Viata VIG.

In cazul accesarii creditului pentru o perioada de pana la 48 de luni, dobanda este de 13,9% pe an, iar, de la 49 pana la 120 de luni, de 14,9%. Conform unui exemplu de calcul oferit de banca, pentru un credit de 15.000 de lei pe o perioada de 10 ani, dobanda anuala efectiva este de 15,96% pe an, rata lunara de 241 de lei, iar suma totala de rambursat ajunge la 28.930 de lei.

La BRD puteti opta pentru luarea creditului cu sau fara ipoteca imobiliara, in functie de suma de care aveti nevoie. Astfel, finantarea poate fi de maximum 87.000 de lei sau 20.000 de euro (fara ipoteca imobiliara) sau de pana la 440.000 de lei/100.000 de euro (cu ipoteca imobiliara), pentru o perioada de zece, respectiv 20 de ani.

Banii pot fi utilizati pentru acoperirea costului tratamentului sau interventiei medicale, a cheltuielilor cu spitalizarea, precum si a cheltuielilor adiacente (de exemplu: costul tranportului).

Banca ia in considerare o gama larga de venituri (salarii, pensii, dividende, drepturi de autor, chirii, venituri din activitati independente) si ofera o perioada de gratie totala de pana la sase luni (pentru creditul fara ipoteca) sau 12 luni (pentru cel cu ipoteca), in care se plateste doar prima de asigurare.

Garantiile necesare pot fi conturile deschise la BRD sau un imobil aflat in proprietatea clientului sau a unei alte persoane.

CEC Bank ofera credite pentru scopuri medicale doar in lei, plafonul maxim fiind de 12.000 de lei. Banca impune ca utilizarea creditului sa se faca integral intr-o singura transa, numai prin virament in contul prestatorului de servicii medicale.

Acest tip de credit poate fi accesat de persoane cu varste intre 18 si 70 de ani, care realizeaza venituri sigure, cu caracter de permanenta pe toata durata de creditare, ce poate fi de maximum trei ani.

Banca percepe un comision de administrare de credit de 0,3 la suta, aplicabil lunar la soldul din curent al contului. De asemenea, pentru analiza dosarului, va trebui sa platiti un comision de 250 de lei.

Dobanda variabila ce va trebui platita se ridica la 7,53 la suta. Potrivit unui calcul realizat de banca, pentru un credit de 12.000 de lei pe 36 de luni, dobanda anuala efectiva este de 13,34%, rata lunara de 409,44 lei, iar suma totala de plata ajunge la 14.134 de lei.

Creditul pentru sanatate de la OTP Bank ofera o suma maxima de 21.000 de lei (cea minima acordata fiind de 630 de lei), fara avans si fara girant. In cazul unor proceduri complexe, imprumutul poate fi acordat unei rude de pana la gradul II al pacientului, in baza unor documente care sa ateste acest lucru.

Cu banii obtinuti se poate finanta orice procedura medicala, inclusiv tratamente, chirurgie, cosmetica dentara, prelevare celule stem si altele, intreprinsa de catre clinicile private care semneaza un contract de intermediere cu banca.

Durata creditului poate fi cuprinsa intre 6 luni si 4 ani, iar rambursarea se poate realiza in rate lunare egale sau descrescatoare. De exemplu, pentru un credit in valoare de 10.000 de lei, pe o perioada de patru ani, rata de dobanda de este 7,13%, comisionul de administrare de 0,40%, iar DAE de 12,60%. Astfel, rata luna ajunge la 280 de lei, iar suma totala de plata este de 12.548 de lei.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#credite servicii medicale, #credite acoperire costuri medicale , #credit