Razboi cu bancile: A obtinut in instanta reducerea dobanzii la jumatate

Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 11:08
2208 citiri
Razboi cu bancile: A obtinut in instanta reducerea dobanzii la jumatate
Foto: Arhiva

Un bucurestean a castigat in instanta reducerea dobanzii la credit la jumatate, dupa ce banca a crescut nejustificat costurile.

In 2008, barbatul a luat un imprumut de 100.000 de franci elvetieni, pe o perioada de 30 de ani, pentru achizitionarea unei locuinte.

Dupa patru luni, banca a decis sa ii creasca dobanda, de la 5,99%, la 6,99%, in ciuda faptului ca indicele de referinta a scazut constant, informeaza Realitatea Tv.

Dupa ce a facut mai multe plangeri in care a cerut bancii sa micsoreze dobanda, barbatul a decis sa se adreseze instantei, iar judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au hotarat ca banca nu poate modifica marja convenita in contractul de creditare, fara acordul ambelor parti.

Bucuresteanul isi va recupera bani, iar sumele platite abuziv in plus se vor considera rate achitate.

In fata instantei, reprezentantii bancii au invocat in apararea lor Ordonanta de Urgenta 50/2010 care spune ca "nesemnarea de catre consumator a actelor aditionale e considerata acceptare tacita".

Clauzele abuzive, scoase din contractele de credit - vezi reactia BNR

Guvernul a decis ca de la 1 octombrie, clauzele abuzive din contractele de credit pot fi scoase daca instanta suprema considera ca acestea incalca drepturile clientilor.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#banca reducere dobanda jumatate, #instanta reducere dobanda jumatate, #bucurestean reducere dobanda, #reducere dobanda banci , #credit