Refinantarea gratuita ar putea scumpi creditele noi

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 11:39
1214 citiri
Refinantarea gratuita ar putea scumpi creditele noi

Creditele noi s-ar putea scumpi din cauza amendamentului la OUG 50, care obliga bancile sa refinanteze gratuit imprumuturile din portofoliu, sustine presedintele Bancpost, Mihai Bogza.

Majorarea dobanzii la creditele noi ar putea avea loc ca urmare a faptului ca bancile vor fi nevoite sa-si protejeze veniturile din portofoliu existente, iar fiecare institutie va incerca sa minimizeze un eventual impact negativ asupra profitabilitatii.

"Vom vedea cum va iesi legea din Parlament si vom analiza, dar orice ar spune vom aplica intocmai. Decizia la extrem va fi modificarea preturilor la creditele noi. (...) E posibil ca bancile sa majoreze in aceste conditii dobanzile la creditele noi", a explicat Mihai Bogza, pentru Financiarul.

Conform acestuia, in ultimele luni ale anului s-a observat o majorare a cererii de credite ipotecare si de consum cu garantii imobiliare, de aproximativ trei-patru ori peste nivelul din perioada anterioara.

"Cu siguranta sunt si refinantari, pentru ca si noua ne refinanteaza alte banci clientii si noi refinantam clientii concurentei", a spus Mihai Bogza.

Bogza considera ca piata a inceput o concurenta puternica pe reluarea creditarii si recastigarea cotei de piata.

"In fiecare moment o banca sau chiar mai multe afiseaza oferte promotionale, cel putin pe un segment. Concurenta a inceput sa fie foarte dura", a conchis Mihai Bogza.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#refinantare credite, #refinantare gratuita, #scumpire credite noi , #credit