Statul vrea ca bancile sa simplifice procedurile de creditare

Sambata, 08 Mai 2010, ora 20:17
886 citiri
Statul vrea ca bancile sa simplifice procedurile de creditare

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, sambata, la Galati, ca saptamana viitoare va discuta cu bancile comerciale, in incercarea de a le convinge sa relaxeze politice de creditare, care descurajeaza initiativa privata.

"Am demarat o discutie cu domnul guvernator si, probabil, saptamana viitoare vom avea discutii cu bancile comerciale.

Din pacate, bancile comerciale au trecut dintr-o latura in cealalta: de la creditul de consum cu buletinul la birocratie extraordinara in asigurarea supragarantarii creditelor pe care le dau. Ar trebui sa existe mai multa flexibilitate", a spus Adriean Videanu.

In discutiile cu institutiile bancare, ministrul Economiei va pleda pentru sprijnirea, prin proceduri mai simple de creditare, a intreprinzatorilor care acceseaza fonduri europene si vor sa contracteze un imprumut bancar pentru a putea suporta cota de cofinantare.

"Din punctul meu de vedere, un proiect care este aprobat pe fonduri europene, care are un grant important, intre 50% si 90%, mi-e greu sa cred ca nu are fezabilitatea necesara", a afirmat oficialul guvernamental.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#creditare banci proceduri simple , #credit