Studentii si pensionarii, clientii privilegiati ai bancilor

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 10:42
2105 citiri
Studentii si pensionarii, clientii privilegiati ai bancilor

Studentii si pensionarii reprezinta doua categorii tratate special in portofoliile de produse ale bancilor, beneficiind de reduceri de dobanda la credite, bonusuri pentru economii, precum si de un numar mult redus de comisioane pentru tranzactiile cu cardul. Confruntandu-se cu o restrangere semnificativa a activitatii de creditare, institutiile de credit incearca sa atraga, astfel, noi clienti eligibili.

OTP Bank ofera seniorilor un credit fara avans si girant, prevazut cu suma maxima de 42.000 lei, pe o perioada de 7 ani. Banca nu percepe comision de analiza a dosarului si ofera gratuit asigurarea de viata pe toata perioada de creditare. Creditul este prevazut cu o dobanda fixa de 9,99%, iar dobanda anuala efectiva (DAE) calculata pe perioada maxima este 13,12%.

De asemenea, pensionarii pot obtine un imprumut prin facilitatea de overdraft acordata de Bancpost posesorilor unui cont de pensie, in limita a trei pensii, dar nu mai mult de 15.000 euro. Rata dobanzii variabile este 14.5%/an, iar DAE aferenta unei facilitate de overdraft in valoare de 5.000 lei este 15,73%. Dobanda penalizatoare este +5% fata de dobanda de baza.

UniCredit are in oferta creditul pentru studii, prin care se pot obtine pana la 45.000 euro, dar nu mai mult de 80% din valoarea evaluata a proprietatii ipotecate. Rata dobanzii este 9,41% /an (Robor 6M + marja) pentru imprumutul in lei, respectiv 8,27% /an (Euribor 6M + marja) pentru creditul accesat in euro. DAE este 9,08%, calculata pentru un credit de 10.000 euro, acordat pe o perioada de 10 ani.

Citeste mai multe despre Studentii si pensionarii, clientii privilegiati ai bancilor pe efin.ro

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#credite banci studenti, #pensionari credite banca , #credit