Ungaria taie ratele la creditele in valuta

Duminica, 04 August 2013, ora 14:30
2791 citiri
Ungaria taie ratele la creditele in valuta

Ungaria a discutat cu reprezentantii bancilor in legatura cu reducerea succesiva a imprumuturilor contractate in moneda externa si convertirea lor in forinti.

Convertirea imprumuturilor in moneda externa in forinti este o solutie posibila, urmand ca un plan in acest sens sa fie implementat pana in toamna acestui an, a spus Mihaly Varga, ministrul ungar al Economiei, potrivit Reuters.

Ministrul Economiei a precizat ca exista si optiunea conversiei partiale a imprumuturilor in forinti sau intarirea cursului de schimb.

In Ungaria au fost contractate imprumuturi in franci elvetieni si euro in valoare de miliarde de dolari, majoritatea acestora fiind luate inainte de 2008. In prezent, returnarea acestor imprumuturi se face la un schimb valutar cu 40% mai ridicat, raportat la moneda nationala.

Persoanele care imprumuta ar putea plati ratele la un curs de schimb favorabil, diferenta acumulandu-se intr-un cont pe care datornicii isi vor plati datoriile dupa cativa ani.

Varga a reiterat ca nu exista suficiente fonduri in bugetul statului pentru a ajuta persoanele care contracteaza imprumuturi, insa a adaugat ca este posibil un compromis cu Asociatia Bancilor din Ungaria. A adaugat ca acest program ii vizeaza in primul rand pe proprietarii de case.

Forintulk s-a depreciat in ultima perioada cu 3% raportat la euro, iar ministrul Economiei a spus ca spera ca aceasta scadere a monedei nationale sa fie temporara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
#credite Ungaria, #imprumuturi Ungaria, #convertire imprumuturi forint, #masuri sprijinire datornici Ungaria , #credit