Venitul nu este suficient pentru a lua un credit. Ce mai vor bancile?

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 20:13
2032 citiri
Venitul nu este suficient pentru a lua un credit. Ce mai vor bancile?

Bancile isi arata, prin lansarea diverselor promotii, prin reducerea costurilor sau pur si simplu prin declaratii publice, disponibilitatea de a acorda din nou credite. Totusi, cu profiturile afectate in urma politicii relaxate de creditare din anii precedenti, materializata in valoarea de aproape 5 miliarde de lei, reprezentand imprumuturile cu intarzieri mai mari de 90 de zile in august, institutiile de credit sunt in prezent mult mai precaute.

Daca noile reguli impuse de banca centrala cu privire la durata de creditare, avansul minim sau garantiile imprumutului, vor reduce numarul clientilor eligibili, bancile au la randul lor criterii suplimentare de filtrare.

Tot ce doresc bancile de la solicitantul de credit este certitudinea ca acesta va restitui imprumutul. Un nivel ridicat al venitului, desi important pentru accesarea unei sumei mai mari de bani, nu este suficient din perspectiva institutiei finantatoare. Astfel, clientul trebuie sa convinga banca de caracterul stabil al veniturilor pe care le obtine.

Domeniul de activitate si vechimea la locul de munca, situatia financiara a firmei angajatoare sunt aspecte la fel de importante pentru institutia creditoare ca valoarea salariului sau istoricul de creditare ale solicitantului.

"Chiar daca din partea bancilor nu exista oficial clasificari ale domeniilor de activitate in sigure sau nesigure, experienta ne-a aratat ca in categoria a doua pot intra imobiliarele si constructiile", a spus Liviu Andrei, director executiv Alliance Finance Broker, pentru efin.ro.

Citeste mai multe despre Venitul nu este suficient pentru a lua un credit. Ce mai vor bancile? pe efin.ro

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#credite, #banci , #credit