Vrei sa-ti refinantezi creditul? Afla ce oferte au bancile

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 12:54
8636 citiri
Vrei sa-ti refinantezi creditul? Afla ce oferte au bancile
Foto: Capital

Aflati in imposibilitatea de a-si plati vechile credite sau din dorinta ca inainte de Sarbatori sa faca unele achizitii, tot mai multi romani se gandesc sa-si refinanteze imprumuturile la banci.

Data fiind aceasta situatie, tot mai multe banci vin cu oferte, adaptate la criza, dupa cum spun chiar ele, prin care doresc sa atraga clientii altor institutii financiare concurente. Banii imprumutati pot fi foositi dupa bunul plac, iar conditiile de creditare sunt tot mai flexibile.

Acesta este si cazul creditului de nevoi personale cu ipoteca (lei sau euro) refinantat la ING Bank, care iti permite sa-ti cumperi o casa, un teren sau sa o modernizezi pe cea in care locuiesti. Pentru acesta ai 10,95% dobanda preferentiala (cu asigurare de viata de grup) la creditul in lei (DAE 12,05% pentru un credit in valoare de 550.000 lei pe 30 ani) si 14,45% dobanda standard (fara asigurare) la creditul in lei (DAE 15,63% pentru un credit in valoare de 550.000 lei pe 30 ani).

La creditele in euro, pentru refinantare, ai 6,75% dobanda preferentiala (cu asigurare de viata de grup, DAE 7,45% pentru un credit in valoare de 150.000 de euro pe 30 ani). De asemenea, ai 11,75% dobanda standard (fara asigurare) la creditul in euro si DAE 12,56% pentru un credit in valoare de 150.000 de euro pe 30 ani.

Pentru creditare ti se accepta o gama variata de venituri, nu ti se solicita comision lunar sau anual de administrare si poti sa rambursezi creditul de nevoi personale cu ipoteca in 30 de ani. Se accepta ipoteca de rangul 2 pe o proprietate ipotecata deja in favoarea ING si ai 0% comision pentru rambursare anticipata. Limita de credit este intre 10.000 euro - 250.000 euro pentru creditul ipotecar in euro sau intre 20.000 lei - 900.000 lei pentru creditul ipotecar in lei.

O oferta tentanta este si la Unicredit Tiriac Bank, unde creditul de refinantare cu ipoteca (Umbrella Loan) se acorda pe o perioada cuprinsa intre 6 luni si 30 de ani, iar suma imprumutata poate fi extinsa pana la 125.000 euro (sau echivalentul in lei si dolari). Rambursarea creditului se face in rate lunare care includ principalul si dobanda lunara. Creditul de refinantare cu ipoteca (Umbrella Loan) va fi garantat cu ipoteca de rang I asupra unei locuinte (inclusiv case cu structura din lemn, case "la rosu" sau case de vacanta) Asigurarea imobilului ipotecat, asigurarea de viata a solicitantului si venitul sau lunar trebuie, de asemenea, cesionate in favoarea bancii.

Ca bonus, UniCredit Tiriac Bank va ofera gratuit asigurarea de viata pentru sume mai mici de 150.000 euro si daca solicitantul creditului indeplineste conditiile standard de subscriere a riscului asigurat. Rata dobanzii este variabila si se calculeaza dupa formula D=Euribor/Libor/Robor 6MR + marja bancii, unde marja bancii reprezinta acoperirea riscului de credit asumat prin acordarea finantarii. Rata dobanzii este de 12,42%/an la creditele in lei, de 8,13%/an la cele in euro si 10,25%/an la cele in dolari si se revizuieste bianual, la 30.06 si 31.12.

Dobanda anuala efectiva este de 8,59%, calculata pentru un credit de 30,000 euro, acordat pe o perioada de 25 ani. Suma toata de plata la sfarsitul perioadei de creditare este de 70.092 euro. Comisionul de acordare este de 2,5% (minim 250 euro sau echivalentul in lei sau dolari).

La o refinantare a creditului fara ipoteca, aceeasi banca ofera o perioada de creditare intre 6 luni si 10 ani si o valoare a sumei imprumutate intre 3.000 si 20.000 euro. Daca alegi o rata de dobanda variabila, la creditul in euro aceasta este de 15,28%, iar la creditul in lei 17,95%. Rata dobanzii fixe, in cazul in care o alegi, este 18,00% la creditul in lei si 19,90% la cel in euro. Dobanda anuala efectiva (DAE) este de 9,6% in cazul creditului cu dobanda fixa.

DAE este calculata pentru o valoare totala a creditului de 20.000 euro, suma totala de plata la sfarsitul perioadei de creditare (10 ani) este de 43,242 euro. Comisionul de analiza a dosarului este de 0%, iar comisionul de administrare credit lunar 0% pentru creditele in euro, 0% pentru creditele in lei.

Si Banca Comerciala Romana propune clientilor sai trei solutii de refinantare: Casa MEa BCR, care este un credit pentru investitii imobiliare, Maxicredit BCR, un credit nenominalizat garantat cu garantii reale, in lei si in valuta, si Divers BCR, un credit nenominalizat, in lei si in valuta.

Prima dintre variante Casa mea BCR presupune finantarea oricarui proiect de investitii imobiliare, executarea lucrarilor de constructii putand fi realizata atat in regie proprie cat si prin intermediul unei firme de constructii. Acordarea creditului se face fara giranti, iar la cerere, se ofera o perioada de gratie de pana la 12 luni.

BCR se lauda cu o facilitate de dobanda acordata, respectiv reducerea cu 0,2 p.p. a nivelului de dobanda practicat, clientilor eligibili pentru contractarea creditelor ipotecare cu avans cuprins intre 15% inclusiv si 20% exclusiv, la constituirea unui depozit colateral la BCR de minim 15% din valoarea garantiei, pentru garantarea creditului. La creditele in euro, pe o perioada de maxim 30 de ani, dobanda la clienti cu istoric BCR este de 5,646%/an, iar la cei fara istoric BCR de 6,046%/an.

In functie de nivelul avansului prezentat de client, dobanda standard se majoreaza cu 0,2 p.p. (pentru creditele cu avans cuprins intre 20% inclusiv si 25% exclusiv) si cu 0,4 p.p. (pentru creditele cu avans cuprins intre 15% inclusiv si 20% exclusiv).

Varianta Maxicredit de la BCR presupune un credit pe 25 ani, in care iti folosesti banii oricum vrei. La creditele in lei, dobanda fixa este valabila in primii 5 ani de creditare (15,00% pe an), urmata de dobanda variabila stabilita in functie de indicele de referinta ROBOR la 6 luni, la care se adauga o marja fixa, respectiv dobanda variabila stabilita in functie de indicele ROBOR la 6 luni, la care se adauga marja fixa. In perioada 6 - 25 ani dobanda variabila este de 10,12%. Daca vreti in toata perioada o dobanda variabila, aceasta este de 10,122% pe an.

La creditele in euro, clientii beneficiaza de o dobanda fixa timp de 5 ani, ulterior variabila, de 7,519% pentru clientii care nu vin de la BCR si de 7,019% pentru clientii vechi ai bancii.

Cu cea de a treia varianta, Divers BCR, poti obtine un credit nenominalizat, in lei si in valuta, de pana la 20.000 euro, pe care sa-l utilizezi cum crezi de cuviinta. Suma minima este 700 de euro (sau echivalent in lei), si de maxim 20.000 euro pentru clientii cu istoric BCR. Pentru credite mai mari de 10.000 de euro sau echivalentu in lei este necesara prezentarea unuia sau a doi codebitori. Pentru clientii fara istoric BCR suma maxima ce poate fi imprumutata este de 10.000 de euro. Termenul maxim este de 10 ani pentru clientii cu istoric BCR si de 5 ani pentru clientii fara istoric BCR.

Piraeus Bank intra in competitia ofertelor de refinantare si vine cu oferte noi la imprumutul acordat pentru refinantarea unui credit de nevoi personale contractat de la o alta institutie financiara. Valoarea maxima a creditului de la Piraeus Bank Romania este de 10.000 euro echivalentul in lei. La imprumutului pentru refinantarea unui credit cu garantii reale valorea maxima acordate este de 100.000 euro sau echivalent lei, iar perioada de creditare se ridica la 20 ani. In ceea ce priveste conditiile de eligibilitate legate de stabilitatea profesionala, creditul se acorda persoanelor fizice care au o vechime minima de 3 luni la actualul loc de munca si minim un an de experienta totala in munca, persoanelor fizice autorizate ce au o perioada de activitate de minim 1 an.

Creditul se acorda si persoanelor care obtin venituri din chirii ce pot fi dovedite pe o perioada minima de 3 luni si pe o perioada viitoare de cel putin 6 luni, precum si persoanelor care obtin venituri din dividende, fiind necesar ca societatea care le acorda sa aiba o perioada minima de activitate de 2 ani.

La Alpha Bank exista doua oferte de refinantare a creditelor. Prima varianta se numeste Alpha Housing Refinance si este redit destinat refinantarii unui credit imobiliar/ipotecar pe care l-ai contractat la alte institutii financiare. Banca refinanteaza integral 100% din soldul creditelor initiale, dobanda acumulata pana la momentul refinantarii integrale a creditelor initial, atat comisionul de rambursare in avans cat si alte costuri aferente refinantarii creditelor initiale.

A doua optiune, Alpha all in 1 presupune un credit de nevoi personale destinat refinantarii tuturor tipurilor de credite (inclusiv facilitati de credit prin intermediul cardurilor) pe care le-ati contractat anterior de la o alta banca sau de la alte banci, in conditii mult mai bune.

Daca ei un astfel de credit, beneficiezi de un card de credit, AlphaCard Visa Credit sau Alpha MasterCard Credit, fara taxa de emitere si taxa anuala in primul an, pe care il poti utiliza pentru retragere de numerar si cumparaturi pe Internet si oriunde in lume este afisata sigla si acces gratuit la Alpha Click - serviciul de Internet Banking.

Ai doua variante de creditare, credite fara garantie imobiliara, cu valori de pana la 20.000 de euro (echivalent lei) cu o perioada maxima de rambursare de 10 ani, si credite cu garantie imobiliara, cu valori intre 10.001 si 350.000 euro (sau echivalent lei) cu o perioada maxima de rambursare de 30 ani. Banca refinanteaza integral 100% din soldul creditelor initiale,dobanda acumulata pana la momentul refinantarii integrale a creditelor initial, atat comisionul de rambursare in avans cat si alte costuri aferente refinantarii creditelor initiale.

Conditii de acordare presupun sa fii cetatean roman, rezident in Romania, in cazul creditelor fara garantii, sau rezident fiscal, in cazul creditelor cu garantii reale imobiliare si sa ai cel putin 21 de ani si maxim 70 de ani. De asemenea, poti fii salariat, practicant al unei profesii liberale sau pensionar. Daca esti salariat, pentru creditele fara garantie imobiliara trebuie sa ai o vechime de minim 3 luni la actualul loc de munca si pentru creditele cu garantie imobiliara - vechime de minim 6 luni la actualul loc de munca, sau minim 1 an vechime totala in munca din care ultimele 3 luni la actualul loc de munca.

In cazul profesiilor liberale, minim 1 an de experienta este necesar. Gradul de indatorare poate ajunge pana la 50 % in functie de venitul lunar net al familiei tale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#refinantare credit, #oferte refinantare, #banci refinantare , #credit
Comentarii
Poza Arthas
Arthas
rank 4
Vrei sa-ti refinantezi creditul ca iti fura base-boc lunar 75% din buzunar ?