Ziare.com

Zece banci, date in judecata pentru clauze abuzive la credite in franci elvetieni

Duminica, 17 Noiembrie 2013, ora 16:51

   

Zece banci, date in judecata pentru clauze abuzive la credite in franci elvetieni
Zece banci vor fi date in judecata, printr-un proces colectiv, pentru clauzele abuzive introduse in contractele de credit incheiate in perioada 2006-2008. Procesul are ca obiect creditele luate in franci elvetieni.

Peste 1.000 de persoane care au luat credite in franci elvetieni vor demara acest proces colectiv. Avocatul Gheorghe Piperea spune ca procesele propriu-zise vor incepe in luna februarie 2014, potrivit Digi24.

Clientii bancilor se plang de faptul ca platesc rate si de doua ori mai mari decat atunci cand au semnat contractul de credit in franci elvetieni. Oamenii vor ca bancile sa modifice contractele pentru a putea sa isi plateasca ratele.

Procesele colective avand ca obiect francii elvetieni se desfasoara deja de cativa ani, avocatul Gheorghe Piperea spunand ca inca se deruleaza astfel de actiuni in instanta incepute in 2010.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/ angajat. Afla mai multe AICI!

"Pe noua procedura probabil ca timpul se va injumatati probabil ca in doi ani de zile vom avea o solutie irevocabila in aceste procese", a afirmat Gheorghe Piperea.

Aproximativ 300.000 de persoane din Romania au contractat credite in franci elvetieni.

In Croatia, o instanta de judecata a decis ca bancile trebuie sa transforme creditele ipotecare in franci elvetieni in imprumuturi in moneda locala deoarece cand au incheiat contractele nu i-au informat pe clienti ca dobanzile vor creste daca francul se apreciaza.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4855 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor