Revolutii in Europa din cauza crizei?

Duminica, 16 Octombrie 2011, ora 09:44
3458 citiri
Revolutii in Europa din cauza crizei?
Foto: ponturifierbinti.com

Problemele cu care se confrunta Grecia si care ameninta si Spania, Italia si Portugalia, arata ca "batranul continent" sta pe un butoi cu pulbere.

Un parlamentar european, britanicul Nigel Farage, este de parere ca masurile de austeritate luate in Grecia si Portugalia duc aceste tari spre revolutii, scrie Russia Today. El spune ca ceea ce se face acum in aceste tari este ceva stupid.

In cazul in care Italia va intra si ea in astfel de probleme, atunci va fi nevoie de mult mai multi baji pentru a o salva, este parerea acestuia. Multe banci din tarile fara probleme le ofera acum bani Greciei si Portugaliei, asteptand sa ii primeasca inapoi ulterior, insa ei au facut abuzuri in privinta acordarii imprumuturilor.

Renuntarea la Euro, prima masura

Falimentul Greciei este inavitabil, in perspectiva masurilor luate de comunitatea europeana in prezent. Mai rau este ca planurile de rezerva lipsesc si ele. Un eventual faliment poate duce si la lipsa alimentelor din magazine, avertizeaza parlamentarul european.

Una dintre solutiile pe care britanicul crede ca le vor lua specialistii este sa le permita Greciei, Portugaliei si Irlandei sa iasa din Zona Euro. Masura va fi urmata de gasirea unei modalitati in care tarile sa isi plateasca datoriile uriase. Ele vor adopta o noua moneda, aceste fiind pasul care sa completeze masurile necesare care trebuie luate urgent.

Europa, in cadere

Uniunea Europeana este in cadere nu numai din punct de vedere financiar, ci si din punct de vedere politic. Se incearca, insa, crearea unor State ale Uniunii Europene, pe model american, fara a se acorda atentie problemelor legate de somaj si altor aspecte deosebit de ingrijoratoare.

Acum, seful Comisiei Europene a avansat un nou plan, prin care bancile sa isi mareasca rezervele pentru a putea rezista in fata unor noi turbulente. Ele pot avea forta de a "ingheta" sistemul financiar european.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#criza financiara Grecia, #italia portugalia italia, #zona euro datorii banci , #criza economica