Tu cat poti sa economisesti intr-o luna?

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 12:38
5538 citiri
Tu cat poti sa economisesti intr-o luna?
Foto: yankodesign

Criza financiara sau doar propria constiinta ne fac sa punem bani deoparte. Dar cum putem sa facem economii fara sa ne sacrificam foarte mult? Afla din materialul urmator.

Cand auzi de economii te gandesti automat la taierea de pe lista a iesirilor in oras, a hainelor scumpe, a vacantelor si a altor lucruri care iti fac placere. Este adevarat ca uneori este nevoie si de acestea, insa atunci cand esti pus pe economii o poti face si fara a renunta la lucrurile placute din viata.

Life 123 iti ofera cateva idei interesante, astfel incat intr-o luna sa faci economii fara un efort prea mare.

Nu trebuie sa faci toate lucrurile intr-o singura zi! Poti, in schimb, ca in fiecare zi sa faci cate o mica economie, dupa modelul de mai jos.

Inainte sa pleci la cumparaturi fa o tura prin casa si scrie pe o lista exact ce ai nevoie. Astfel, atunci cand ajungi in supermarket nu va trebui sa te plimbi prin toate raioanele pentru a gasi ceea ce iti trebuie.

Daca vei respecta lista cu strictete, nu o sa cumperi alte produse de care nu ai neaparat nevoie. In acest fel vei economisi cativa banuti, pe care ii poti pune de-o parte.

Daca copilul tau trebuie sa faca un proiect pentru ora de arta, in loc sa mergi la un magazin de specialitate sa cumperi ce ai nevoie, incearca sa il inveti pe cel mic sa foloseasca lucruri pe care le ai deja in casa.

Uneori creativitatea poate fi mai bine rasplatita decat produsele scumpe din magazinele de specialitate.

Obisnuiesti sa cumperi de la automatele de produse? Azi sari peste acest obicei si achizitioneaza produsul din supermarket. Este mai ieftin.

Evita sa intarzii cu plata facturilor si astfel vei scapa de penalizari. Nu sunt mari, insa adunate reprezinta o suma cu ajutorul careia poti achizitiona altceva.

Daca obisnuiesti sa te tunzi o data la 3-4 luni, incearca sa o faci o data la 5-6 luni. Gandeste-te ca economisesti in jur de 20-30 de lei de fiecare data cand nu mergi la coafor.

Atunci cand speli vasele sau rufele foloseste mai putin detergent. Nu pune prea putin, insa daca de obicei pui in masina de spalat o ceasca de detergent, acum umple doar 3 sferturi din aceasta. O sa observi ca vei avea mai mult timp din aceeasi punga.

Daca vrei sa te intalnesti cu un amic in oras, iesi de dimineata sau la pranz. Cina este mai scumpa in comparatie cu masa de dimineata sau cea de la amiaza.

De asemenea, daca vreti sa iesiti in grup, propune-le sa va intalniti la tine acasa si sa aduca fiecare cate ceva.

Trebuie sa cumperi un cadou? Cauta cadourile pe Internet. Sunt mult mai ieftine.

O alegere economica si sanatoasa ar fi sa te opresti din bautul sucurilor de pe piata. Apa plata este mult mai santoasa si mai ieftina. De asemenea, daca poti renunta la fumat este ideal - poti macar sa raresti tigarile. O sa vezi ca la sfarsitul lunii o sa ai mai multi bani in portofel.

Stai acasa intr-un weekend. Rezolva un puzzle, uita-te la un film, citeste o carte sau cumpara o sticla de vin si bea un pahar intr-o baie plina de spuma.

Fiecare moneda pe care o gasesti prin casa aruncata pune-o intr-un borcan si la sfarsitul anului numara-le. Sunt multe, nu?

Nu spala imediat fiecare farfurie, asteapta sa se stranga mai multe. Tu vei economisi apa, adica bani, iar Pamantul iti va multumi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#cum sa faci economii, #sfaturi utile economie bani, #sfaturi utile economii , #criza economica