Curs euro - leu Euro, aproape de maximul istoric, pe fondul criticilor aduse de FMI

Miercuri, 09 Mai 2012, ora 13:32
3271 citiri
Curs euro - leu Euro, aproape de maximul istoric, pe fondul criticilor aduse de FMI

Euro s-a apropiat amenintator de nivelul sau maxim in raport cu moneda nationala, miercuri, Banca Nationala a Romaniei anuntand un curs oficial de 4,4160 lei/unitate.

Moneda unica europeana a urcat, astfel, cu nu mai putin de 0,29 la suta in raport cu nivelul inregistrat marti, fiind subtil mai coborat decat valoarea record de 4,4168 lei/unitate, inregistrat pe 2 mai.

Deprecierea a coincis cu prezentarea rezultatelor misiunii Fondului Monetar International in Romania, seful acesteia, Jeffrey Franks, criticand intarzierile in programul de privatizare, balbaielile din renegocierea contractelor cu "baietii destepti" din energie, precum si cresterea arieratelor.

De asemenea, el a anuntat ca FMI va permite majorarea deficitului bugetar pe 2012 pana la 2,2%, de la 1,9% cat se agrease initial. Totusi, Franks a precizat ca, in raport cu majoritatea statelor europene, Romania va avea un deficit bugetar foarte scazut, iar continuarea acordului cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala reprezinta o asigurare pentru investitori ca tara este serioasa cu privire la reforma.

Franks ataca baietii destepti si se balbaie pe tema reintregirii salariilor

Chiar Franks a subliniat faptul ca s-a mentinut un curs stabil, dar exista, totusi, riscuri din cauza situatiei internationale, carora Romania este mai bine pregatita sa le faca fata, in prezent.

Leul s-a depreciat puternic si fata de dolarul american, cu 0,53 de procente, pana la nivelul de 3,4031 lei/unitate.

La randul sau, francul elvetian a urcat usor, de la 3,6667 lei/unitate, marti, la 3,6765 lei/unitate, miercuri.

In schimb, pretul aurului a coborat pana la 173,4784 lei/gram, de la 177,0665 lei/gram.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#curs euro, #curs euro BNR, #curs valutar euro, #curs leu, #Curs BNR , #curs valutar