Curs euro - leu Euro creste, dolarul scade

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 13:25
2349 citiri
Curs euro - leu Euro creste, dolarul scade

Euro s-a apreciat in fata monedei nationale, joi, Banca Nationala anuntand un curs oficial de 4,5698 lei/unitate.

Astfel, leul a pierdut 0,12 procente in fata monedei unice europene, in comparatie cu nivelul inregistrat in ziua precedenta.

Leul s-a apreciat, in schimb, in raport cu dolarul american, castigand 0,11 la suta fata de miercuri. Astfel, cursul BNR este de 3,5463 lei/unitate.

Francul elvetian a inregistrat o crestere, de la 3,7709 lei/unitate, miercuri, la 3,7840 lei/unitate, joi.

De asemenea, pretul aurului s-a majorat pana la 201,4968 lei/gram, fata de 201,1674 lei/gram.

Potrivit analistilor ING, leul va continua sa se deprecieze in urmatoarele saptamani, fiind posibila trecerea pragului de 4,6 lei/euro, din cauza incapacitatii de refinantare integrala a datoriei publice.

"Cererea de randamente si mai ridicate drept rezultat al cresterii peste asteptari a inflatiei ar putea sa inrautateasca si mai mult situatia, iar octombrie va deveni cel mai probabil a sasea luna consecutiva in care datoria publica in moneda nationala nu este integral refinantata. Reducerea detinerilor de titluri de stat va pune in continuare presiune pe leu - prognozam ca moneda locala se va deprecia dincolo de 4,60/euro, in urmatoarele saptamani, desi ritmul acestei miscari va fi probabil mai lent, daca vor persista semnale clare de interventii BNR", au precizat analistii bancii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#curs euro, #curs euro BNR, #curs valutar euro, #curs leu, #Curs BNR , #curs valutar