Curs euro-leu: Euro face un mic pas in fata, dolarul o ia la vale

Miercuri, 03 Februarie 2016, ora 13:41
3296 citiri
Curs euro-leu: Euro face un mic pas in fata, dolarul o ia la vale
Foto: Twitter/BNR

Euro a inregistrat o aprecierea usoara, miercuri, in timp ce dolarul a continuat sa scada.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a cotat moneda unica la 4,5137 lei/unitate, ceea ce inseamna o crestere de 0,09% fata de sedinta precedenta.

"Leul s-a apreciat ieri spre 4,50/EUR, atingand pentru putin timp acest minim al perechii valutare din ultima luna si jumatate, in contextul unor ordine comerciale importante sugerate de lichiditatea ridicata.

Totusi, a cedat ulterior o parte din castiguri si a inchis sedinta cu o apreciere de numai 0,2%, in jurul a 4,5150/EUR. Cum EUR/RON si-a oprit miscarea in jos pentru moment, pare ca ordinele comerciale importante s-au epuizat.

Avand in vedere aversiunea globala fata de risc in contextul scaderii petrolului si a actiunilor listate, inclinam sa credem ca astazi va fi o sesiune in care leul va evolua fara variatii semnificative, in intervalul 4,51-4,53/EUR. In tranzactiile timpurii, a fost cotat la 4,5150/4,5180", se arata in analiza ING Bank remisa Ziare.com.

Similar, Radu Ciofu, analist la Admiral Markets, sustine ca nivelul perechii euro-leu se va situa in aceasta saptamana in jurul valorii de 4,5 lei/unitate.

"In perioada urmatoare, cel mai probabil nivel tinta pentru cursul euro-leu este zona 4,5, care este un important prag psihologic. Odata ajuns in aceasta zona, cursul va intra probabil intr-o perioada de stagnare cu limite superioare spre nivelul de 4,51 si limite inferioare 4,49.

In acest moment, este dificil de spus cat ar putea dura perioada de intarire a leului insa, probabil va fi undeva intre 2 saptamani si 2 luni. Pe termen lung, situatia internationala ramane una tensionata, context in care tendinta generala (pe termen lung) a leului va fi una de depreciere modesta fata de euro", a mentionat Radu Ciofu.

Evolutia celorlalte valute

Miercuri, dolarul a continuat sa scada si a ajuns la 4,1296 lei/unitate, in timp ce francul elvetian a urcat de la 4,0470 lei/unitate la 4,0633 lei/unitate.

Aurul s-a scumpit de la 149,5252 lei/gram la 150,0492 lei/gram.

C.P.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#curs euro leu, #curs valutar, #curs euro BNR, #curs dolar BNR, #curs dolar, #curs franc, #pret aur , #curs valutar